Protestantse Kerk in Nederland


Betrokken stellingen - Studiemiddag kerk & onderwijs

wo 31 oktober 2007, 14:30 uur - 20:00 uur
De kerk heeft het druk genoeg met overleven. Zij kan zich niet veroorloven, om ook nog eens energie te steken in de school in de buurt.
De school is een samenleving op zich en heeft de kerk niet nodig.

Komen deze stellingen u bekend voor? Of heeft u wél de overtuiging dat school en kerk iets voor elkaar kunnen betekenen? Dan wordt u van harte uitgenodigd om op Hervormingsdag (31 oktober) vanuit onderwijs en kerk bij elkaar te komen.
De opening wordt verzorgd door de staatssecretaris van onderwijs, mevrouw J.M. van BijsterveldtVliegenthart. Zij zal enkele stellingen spijkeren op een symbolische School & Kerk-deur. Haar voorbeeld wordt in diverse workshops gevolgd. Haaije Feenstra, directeur dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, sluit de dag af.

Doel
Bevorderen van samenwerking tussen school (PO en VO) en kerk(en) op het gebied van geloofsopvoeding, pastoraat en maatschappelijke betrokkenheid.

Doelgroep
Leerkrachten en directieleden uit het onderwijs, ambtsdragers en predikanten uit de kerk, vooral zij die bij het jeugdwerk zijn betrokken.
Tijd van 14.30 20.00 uur
Waar basisschool De Vuurvogel, Zwartsluiskade 2, 3826 EG Amersfoort Kosten EUR 55 p.p. Bij twee of meer aanmeldingen tegelijk EUR 45 p.p.

Informatie
i.versnel@pkn.nl, tel. 030 - 880 15 58 en h.jongbloed@pkn.nl, tel. 030-880 18 89
Zie ook: www.pkn.nl/kerk&onderwijs