Gemeente Bronckhorst

Gemeente organiseert op 31 oktober a.s. miniconferentie over Centrum voor Jeugd en Gezin in Bronckhorst

Bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van organisaties op jeugd-onderwijs gebied

Op 31 oktober a.s. organiseert de gemeente Bronckhorst voor professionals die met en voor jeugdigen werken een miniconferentie over de oprichting van een Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats in het Dorpscentrum, Raadhuisstraat 6 in Vorden, en is van 19.00 tot 22.30 uur. Tijdens deze interactieve conferentie vragen wij aanwezigen mee te denken over een Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente Bronckhorst; wat vinden zij dat een Centrum voor Jeugd en Gezin moet bieden, wat betekent een Centrum voor Jeugd en Gezin voor hun eigen rol als professional etc.

De gemeente heeft een groot aantal organisaties inmiddels per brief uitgenodigd voor de bijeenkomst. Wie werkzaam is voor een organisatie op het gebied van jeugd-onderwijs en onverhoopt niet is uitgenodigd, kan toch aanwezig zijn door voor 15 oktober a.s. te bellen met mevrouw M. Ankone van de afdeling Maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente, tel. (0575) 75 04 85, of een e-mail te sturen naar m.ankone@bronckhorst.nl.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Om te zorgen dat niemand tussen wal en schip raakt, wil de gemeente dat betrokken organisaties hun voorzieningen zo goed mogelijk op elkaar afstemmen en de toegang tot voorzieningen eenduidiger en sneller plaatsvindt. Een Centrum voor Jeugd en Gezin kan dit bieden. Het centrum moet in ieder geval de volgende taken gaan vervullen: jeugdgezondheidszorg, informatie en advies, signalering, toeleiden naar hulp, zorg coördineren en (licht) pedagogische hulp bieden. Het moet een laagdrempelige, toegankelijke en herkenbare voorziening zijn voor kinderen, jeugdigen, hun ouders/verzorgers en professionele organisaties en intermediairs.

Hengelo Gld., 28 september 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --