Ingezonden persbericht


Persberichten

Debat Open Source versus Closed Source Software op vakbeurs LinuxWorld 2007

Publicatiedatum: 02-10-2007

Open source software en closed source software. Hoe verhouden beide thema's zich ten opzichte van elkaar? Wat zijn de uitdagingen? Waar begint het te knellen? Deze vragen komen uitgebreid aan de orde tijdens het Debat hierover op de eerste beursdag van LinuxWorld die op 31 oktober en 1 november in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Het debat staat onder leiding van journalist en columnist Herbert Blankesteijn.

Het debat is een initiatief van Syntens en OSOSS, die beide adviseren over het gebruik van open source binnen respectievelijk het MBK en de overheid. Prominente gasten uit het bedrijfsleven, de overheid en de open source community belichten open source software en open standaarden vanuit verschillende standpunten. De gesprekdeelnemers zoeken daarin de nuance over de relevantie van beide thema's.

Deelnemers aan het debat zijn Nils Borgesius (bestuurslid VNG), Ben van Lier (Account directeur Overheid @ Centric), Michiel Leenaars (directeur ISOC), Jo Lahaye (voorzitter Holland Open), Aad Koppenhol (principal architect @ SUN Microsystems), Jean-Luc van Hulst (directeur Finalist), Dirk van Roode (ICT Office) en Hans Bos (advisor @ Microsoft Nederland).

Er wordt uitgekeken naar de bijdrage van Microsoft die een dispuut heeft met Eurocommissaris Neelie Kroes over het verstrekken van informatie over interoperabiliteit aan concurrenten.

Het debat vindt plaats op 31 oktober en start om 15.00 uur in zaal Prins Claus Foyer. Wie zich voorregistreert voor bezoek aan de vakbeurs LinuxWorld kan zich aanmelden voor het debat. Voorregistreren voor gratis toegang (aan beurs & debat) kan op www.linuxworldexpo.nl

Gelijktijdig met LinuxWorld worden ook de vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage-Expo en het Tooling Event gehouden. Met één toegangsbewijs kunnen alle beurzen worden bezocht. Het kwartet van beurzen is het grootste ict-evenement voor de ict-professional.

-.-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (