Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Psychoanalytische filmreeks 'Perversie en de piano' vanaf woensdag 31 oktober in het Louis Hartlooper Complex

Dit najaar presenteert de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse een psychoanalytische filmcyclus in het Louis Hartlooper Complex met als thema 'perversie en de piano'. Op woensdag 31 oktober gaat de filmreeks van start met de film 'La Pianiste' (Michael Haneke, 2001).

Haneke ('Code Inconnu', 'Caché') baseerde zich op een roman van de in 2004 met de Nobelprijs voor literatuur onderscheiden Elfriede Jelinek. De film verhaalt van een emotioneel gesloten pianolerares die doceert aan het Weens conservatorium en daarbuiten een eenzaam bestaan leidt. Ze heeft een moeizame relatie met haar moeder, met wie ze samenwoont. Haar leven krijgt een nieuwe wending als een leerling verliefd op haar wordt. Haneke's bekende koele, afstandelijke aanpak, die weinig hoop uitdraagt over intermenselijke communicatie, resulteert in een verontrustend portret van een vrouw die hevig tracht haar eigen gevoelens de baas te blijven. 'La Pianiste' werd bekroond met meer dan tien filmprijzen, waaronder verschillende Gouden Palmen op het filmfestival van Cannes.

De film wordt ingeleid door psychiater en psychoanalyticus Rob Janssen.

Volgende afleveringen in de reeks zijn 'La Tourneuse de Pages' van Denis Dercourt (woensdag 28 november) en 'The Piano' van Jane Campion (woensdag 19 december).

Woensdag 31 oktober, 19.00 uur
Entree: ¤ 7,50 / ¤ 6,50
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren: 030-2320450.

Bij voorbaat dank voor uw aandacht aan deze filmreeks!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl