"Turn Good into Gold" - studenten met prominenten in debat over MVO

11/10/2007 14:53



PR Newswire



ROTTERDAM, Nederland, October 11 /PRNewswire/ -- Om studenten een kans te geven hun bedrijfskundige studie te koppelen aan de praktijk, wordt tijdens de STAR Lustrum Management Week aan RSM Erasmus University een keur aan activiteiten ontplooid. Centraal staat dit jaar de symbiose tussen economisch gewin en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van individuele bedrijven.

Met als thema 'Turn Good into Gold' zal tijdens deze week door studievereniging STAR, die dit jaar 30 jaar bestaat, op woensdag 31 oktober een internationaal Academisch Congres worden georganiseerd. De voertaal is Engels.

Tijdens dit congres zullen zeer prominente sprekers uit zowel het bedrijfsleven, de politieke als de academische wereld vanuit verschillende perspectieven het uiterst actuele thema maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belichten en hierover in debat gaan met studenten van RSM Erasmus University. Ondernemingen moeten immers in een meer en meer complexe en dynamische omgeving het hoofd boven water zien te houden. Is er dan nog wel ruimte in het beleid voor het inbouwen van ethische doelstellingen? Of biedt maatschappelijk verantwoord ondernemen juist ook kansen om zowel de samenleving duurzaam tegemoet te komen als hier imago-gewijs dan wel extra economisch voordeel uit te halen?

In de Management Week zal de eerste Max Havelaar lezing gehouden worden door professor Jeffrey Sachs. Hij is directeur van het 'Earth Institute' aan Columbia University en als speciaal adviseur van de Secretaris-Generaal van de VN verantwoordelijk voor de formulering van de Millenium Development doelen. Hij zal via videoconference vanuit New York direct aan het debat deelnemen.

Andere sprekers zijn onder meer:


- Wouter Bos (Vice-Minister-President en Minister van Financiën);


- Dr. Ibrahim Abouleish (winnaar van de 'Alternatieve Nobelprijs' (Right Livelihood Award));


- Ben Verwaayen (CEO van British Telecom);


- Antony Burgmans (oud-CEO van Unilever);


- Alexander Rinnooy Kan (voorzitter van de SER);

Dagvoorzitter is David Eades (presentator van BBC World).

"Studenten aan RSM Erasmus University worden opgeleid om als toekomstige managers invloed uit te oefenen op het beleid van ondernemingen. Ondernemen gebeurt echter niet in isolement. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vervult een steeds grotere rol in de colleges die aangeboden worden en het onderzoek wat uitgevoerd wordt op RSM Erasmus University. Dit congres en de eerste Max Havelaar lezing zijn evenzoveel bewijs van deze ambitie", aldus Prof.dr. Rob van Tulder, Hoogleraar Business-Society Management aan de faculteit en een van de grondleggers van dit vakgebied.

Noot voor de media:

Het Academisch Congres zal plaatsvinden op woensdag 31 oktober van 10u tot 15u30 tijdens de STAR Lustrum Management Week. Locatie: Aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Woudestein campus). De volledige agenda, verdereoktober 2006 --- informatie over het Academisch Congres en informatie over de andere activiteiten die zullen plaatsvinden tijdens de STAR Management Week, zijn terug te vinden op STAR Lustrum Management Week 2007 (http://smw.rsmstar.nl/1/home/). Mocht u aanwezig willen zijn, neem dan contact op met Arnout Dijkhuizen, Commissioner Academic Conference, STAR Lustrum Management Week 2007 - telefoon +31-(0)-10-408-2035 of via smw@rsmstar.nl.

Over STAR: STAR is de studievereniging van RSM Erasmus University, opgericht in 1977. Met meer dan 5.500 leden, van wie meer dan 1.000 studenten met een internationale achtergrond, is STAR de grootste en één van de meest internationale studieverenigingen in Europa. http://www.rsmstar.nl

Over RSM Erasmus University: RSM Erasmus University is een internationaal hoog aangeschreven business school, waarbij de nadruk ligt op grenzeloos zaken doen. Met betrekking tot het aantal studenten en het aantal onderzoekers is het een van de grootste bedrijfskundige opleidingen ter wereld, waar een brede waaier aan BaMa programma's (Bachelor-Master) en 'executive education' (MBA) programma's wordt gegeven. http://www.rsm.nl Voor nadere informatie over de RSM Erasmus University of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager voor de RSM Erasmus Universiteit, op +31-10-408-2877 of per e-mail op mschouten@rsm.nl.