Ingezonden persbericht


IronPort introduceert Data Loss Prevention op Infosecurity.nl 2007

16 oktober 2007 - IronPort toont dit jaar deel op InfoSecurity.nl oplossingen op het gebied van anti-spam, anti-virus en anti-spyware. Met name de laatste innovaties ten behoeve van het beveiligen van netwerken van zowel grote als kleinere organisaties staan centraal.

De techniek die IronPort hierbij hanteert, is gebaseerd op zogeheten reputatiescores. Hierbij wordt een grote hoeveelheid informatie over de afzender verzameld. Aan de hand van parameters wordt continu een reputatiescore berekend. Deze reputatiescore wordt daarnaast bij iedere nieuwe mail door een security-appliance van IronPort geanalyseerd en automatisch bijgewerkt. Dit in tegenstelling tot de zwarte lijsten waar veel andere aanbieders mee werken en waarbij een reputatie eenmalig wordt toegekend. Bovendien verzamelt IronPort veel meer relevante gegevens over de afzender. Zo wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar een plotselinge groei van het aantal meegestuurde bijlagen. Dit kan immers een signaal zijn dat de afzender virussen verzendt.

Ook toont IronPort een geheel nieuwe oplossing die bedrijven beschermt tegen het verlies van data. IronPort maakt dit mogelijk door alle uitgaande e-mail automatisch te versleutelen. IDC heeft vastgesteld dat maar liefst 84 procent van alle gevoelige bedrijfsinformatie die in verkeerde handen valt door eigen medewerkers in de vorm van via e-mail of webcommunicatie naar buiten wordt gebracht. De nieuwe 'Data Loss Prevention' (DLP) technologie van IronPort maakt het mogelijk om alle uitgaande e-mail volledig automatisch te versleutelen, zodat de inhoud van eventueel afgevangen berichten niet door onbevoegden kan worden gelezen. DLP is geïntegreerd in het AsyncOS besturingssysteem dat IronPort in zijn security-appliances toepast en is per direct beschikbaar.

Op InfoSecurity.nl informeren de experts van IronPort de bezoeker bovendien over de meest actuele internetbedreigingen. Zij geven tips over de manier waarop tegen deze bedreigingen maatregelen kunnen worden genomen en hoe deze op eenvoudig wijze in de beveiligingsstrategie van een organisatie kunnen worden opgenomen. Uiteraard geeft IronPort ook volop informatie over de onlangs geïntroduceerde producten en de SDN-strategie van IronPort en Cisco.

Infosecurity.nl vindt plaats van 31 oktober tot en met 1 november in de Jaarbeurs te Utrecht. IronPort is te vinden in hal 8 op stand B067.

Over IronPort Systems
IronPort is een toonaangevend leverancier van oplossingen op het gebied van anti-spam, anti-virus en anti-spyware. IronPort's toepassingen worden ontwikkeld voor zowel kleinere organisaties als de Global 2000-ondernemingen en spelen een onderscheidende rol in de netwerkinfrastructuur van een bedrijf. De innovatieve systemen zijn eenvoudig te gebruiken en bieden het hoogste prestatievermogen. IronPort maakt gebruikt van SenderBase: s'werelds grootste databank voor het observeren en inschatten van bedreigingen voor e-mail- en internet. Kijk voor meer informatie over de producten, oplossingen en diensten van IronPort op www.ironport.com

# # #

Contactpersoon
Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Tel: 06-24 24 56 79
E-mail: aleksandra@eigen-zinnig.nl