Gemeente Boxtel

Sportcafé op 31 oktober

Sportcafé op 31 oktober

Op woensdag 31 oktober vindt het eerste Sportcafé plaats in Boxtel met als thema Jeugdtraining en jeugdcoaching. Vanaf 19.30 uur worden jeugdtrainers, jeugdcoaches, jeugdleiders en bestuursleden van Boxtelse sportverenigingen uitgenodigd in het clubhuis van hockeyvereniging MEP om een interessant programma te volgen, met zeer boeiende sprekers! Zo verzorgen Peter Verzijden en Marc Lammers de inleidingen op deze avond.

Training van jeugdleden binnen de vereniging
---

Tijdens het programma van de avond staat de jeugd binnen de vereniging centraal. Er wordt informatie verstrekt over jeugdtraining, trainingseffecten en krachttraining bij kinderen. Dit in relatie tot de belastbaarheid van kinderen. Peter Verzijden is een Boxtelse fysiotherapeut, die zich inzet voor zowel topsport (als fysiotherapeut van het Nederlands Dames Hockeyteam), als voor de breedtesport in Boxtel. Dit doet hij met de Sportzorgpas en door ondersteuning van sportverenigingen op sportmedisch gebied. Hij heeft een brede ervaring met sportspecifieke blessures en vooral de knowhow over het voorkómen daarvan.

Coaching van (jeugd)leden
---

Als succesvolle bondscoach van het Nederlands Dames Hockeyteam weet hij als geen ander hoe een team te coachen met goud op EK's, WK en Champions Trophy's als gevolg. Marc Lammers is een moderne type coach en bekend om zijn innovaties en zijn duidelijke visie. Met een boeiend verhaal en eigen ervaringen neemt hij u mee in het moderne coachen.

Het programma
---

Het programma van de avond op 31 oktober ziet er als volgt uit:

19.30 uur ontvangst 20.00 uur welkomstwoord door de voorzitter, wethouder A. van Aert 20.05 uur inleiding Training van jeugdleden door Peter Verzijden 20.50 uur pauze met mogelijkheid tot informeel overleg tussen aanwezigen 21.10 uur inleiding Coachen doe je samen! door Marc Lammers 21.55 uur terugkoppeling van de avond 22.00 uur afsluiting

Het Sportcafé is een initiatief van de Boxtelse Sportraad, gemeente Boxtel en Fysiotherapiepraktijk Verzijden & Wolbert. Het Sportcafé is bedoeld om sportverenigingen te informeren over diverse onderwerpen en kennis te laten maken met ideeën van andere sporten of sportverenigingen uit Boxtel. Het Sportcafé heeft een informeel karakter en geeft de mogelijkheid tot discussie. In 2008 zet de Boxtelse Sportraad de organisatie van dit initiatief voort om gezamenlijk andere thema's te bespreken.

Aanmelden
---

U kunt zich voor dit Sportcafé via e-mail aanmelden bij Mariska van Poppel van de Boxtelse Sportraad, mvanpoppel@home.nl. Dit kan onder vermelding van uw verenigingsnaam, de sport, uw naam en uw functie binnen de vereniging. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-18156188. Deelname aan het Sportcafé is gratis.

Begin van de pagina