Gemeente Den Haag

De stadsboerderijen Herweijerhoeve in het Zuiderpark en Gagelhoeve aan de Mient staan op 31 oktober in het teken van Halloween. 's Middags kunnen kinderen een lampion maken, die 's avonds meegaat tijdens een spannende speurtocht. Het thema van de dag is 'spinnen'.

Speuren naar spinnen
's Middags tussen 13.30 en 15.30 uur staan op beide stadsboerderijen knutselspullen klaar waarmee een lampion kan worden gemaakt. Vanaf 17.30 uur kan op stadsboerderij de Gagelhoeve gestart worden met een wandeling naar stadsboerderij Herweijerhoeve. Onderweg zijn er allerlei spannende en leuke dingen te zien die te maken hebben met Halloween en spinnen. De speurtocht duurt ongeveer een uur. Op de Herweijerhoeve staat na afloop een kop warme chocolademelk klaar. Op beide Stadsboerderijen staat ook een tentoonstelling over spinnen.

Inschrijven
Inschrijven voor de speurtocht kan bij de beheerders op beide stadsboerderijen. De kosten zijn 1 euro en het aantal deelnemers is beperkt. De wandeling is op eigen gelegenheid, dus er moet een begeleider meelopen. Stadsboerderij Herweijerhoeve ligt in het Zuiderpark en is te bereiken via de Vreeswijkstraat. De Gagelhoeve ligt aan de Mient tegenover nummer 201. Meer informatie over activiteiten op stadsboerderijen staat op
www.denhaag.nl/stadsboerderijen.