Gemeente Enschede

Toekomstvisie Enschede 2020 terug naar de stad

Bijeenkomst in de Grote Kerk op woensdag 31 oktober Op woensdag 31 oktober wordt de Toekomstvisie Enschede 2020 door burgemeester den Oudsten aangeboden aan de stad. De toekomst van Enschede staat centraal tijdens een avond vol ideeën, gesprekken en amusement. Dit alles rondom de vraag hoe we samen de stad mooier en beter kunnen maken. De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk op de Oude Markt. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Iedereen die zich betrokken voelt bij de toekomst van de stad is van harte welkom.

De bijeenkomst vormt de aftrap van realisatie van de nieuwe Toekomstvisie. Samen met de stad. Met als oproep: doet u mee?

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een inschrijfformulier op www.enschede2020.nl of telefonisch via de afdeling communicatie op 053
- 4818163.

Werken aan de toekomst
De afgelopen periode hebben gemeente inwoners, ondernemers en partners in de stad samen gewerkt aan een nieuwe Toekomstvisie van Enschede. Op 10 september heeft het college van burgemeester en wethouders de Toekomstvisie Enschede 2020: "Enschede maak(t) je wereld groter" aan de Gemeenteraad gepresenteerd. Op 1 oktober heeft de Gemeenteraad eerste reacties gegeven. Na de bijeenkomst op 31 oktober debatteert de Gemeenteraad in de maanden november/december over mogelijke aanscherpingen van de visie, waarna zij definitief wordt vastgesteld. De Toekomstvisie wordt een leidraad om samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en andere partners samen te werken aan de toekomstige ontwikkeling van de stad.

Samenvatting Toekomstvisie Enschede 2020
In de visie is Enschede in 2020 een stad die in Europa naam heeft als Kennisstad. Die het kloppende hart is van het Euregionale gebied dat Netwerkstad Twente en de Duitse steden Münster en Osnabrück verbindt. Een stad ook waar iedereen een betaalde baan heeft en/of zich op een andere wijze inzet voor de gemeenschap. Waar de sociaal-economische verschillen kleiner zijn dan nu, omdat iedereen deelt in groei en welvaart. En een stad die er op tal van plekken beter en mooier uitziet. Een plek waar je je thuis voelt. Waar mensen leven, wonen, werken en recreëren in een omgeving die uitnodigend, leefbaar, duurzaam en groen is.

De complete tekst van de Toekomstvisie is te vinden op www.enschede2020.nl

19 oktober 2007