Gemeente Dordrecht


Miniconferentie over burgerinitiatieven Wmo

19-10-2007

burgerinitiatief Woensdag 31 oktober is een miniconferentie over burgerinitiatieven in de Hans Petri praktijkschool in Dordrecht.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zelf ideeën hebben ontwikkeld over hoe "iedereen kan meedoen in Dordt" vorm kan krijgen.

Zes initiatiefnemers stellen zich tijdens de avond op creatieve wijze voor. Welk idee hadden zij? Wie wilden ze ermee helpen? Hoe kwam het van de grond? Was er hulp van de gemeente, een woningbouwvereniging of anders? Wat zijn de resultaten en wat is de persoonlijke winst?

Ook kunnen mensen tijdens de avond zelf ideeën planten en luisteren naar een inleiding van Jornt van Zuylen, die een boekje schreef over burgerinitiatieven.

Aan het einde van de avond hoopt de gemeente te weten hoe inzet van burgers meer benut kan worden voor de wijk en buurt.

De miniconferentie is woensdag 31 oktober, van 17.00-21.00 uur in de Hans Petri praktijkschool, Anna van Saksenstraat 11 in Dordrecht. Scholieren koken voor u. Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan tot vrijdag 26 oktober door een mail te sturen naar aanmeldingdordrecht@straitsolutions.nl of via 010- 44 90 617. Vermeld in de mail adres, telefoonnummer en of u aan een organisatie of vereniging verbonden bent. U ontvangt dan het definitieve programma.