Ingezonden persbericht


Persberichten
Spoedcursus Creatief-met-je-kids Publicatiedatum: 22-10-2007

KreaDoe 2007 speelt in op vraag moderne ouder

Creatief bezig zijn met je kinderen; veel ouders willen wel, maar weten niet hoe. Tijdens de creatieve hobbybeurs KreaDoe, van 31 oktober t/m 4 november a.s in Jaarbeurs Utrecht, wordt dit jaar daarom voor het eerst speciale aandacht geschonken aan creatief bezig zijn met kinderen. Hiermee speelt de organisatie in op de vraag van (groot)ouders, die eigenlijk niet weten hoe ze dat precies moeten doen. Wat zijn er tegenwoordig voor spullen op de markt en hoe ben je op een leuke manier creatief met je (klein)kinderen bezig? Thuis maar bijvoorbeeld ook tijdens een kinderfeestje. Op het KreaKids plein wordt duidelijk in beeld gebracht wat er anno nu allemaal voor handige, leuke en gebruiksvriendelijke materialen te koop zijn. Daarnaast kunnen (groot)ouders zelf aan de slag. In verschillende workshops leren ze bijvoorbeeld koekjes bakken en beschilderen, zelf schilderijtjes maken, canvas beschilderen en papieren dieren vouwen met papier. Eenmaal thuis kunnen ze vervolgens makkelijk ook zelf aan de slag met hun kids! Kinderen zelf kunnen ook verschillende workshops volgen.

Knutselen saai en truttig?

Met het KreaKids plein wil de organisatie laten zien dat 'knutselen' met je kinderen verre van saai of truttig hoeft te zijn. Projectmanager Saskia Poulissen: "Er zijn tegenwoordig een heleboel materialen en technieken die helemaal van nu zijn. Het is zonde dat ouders daar vaak niet van op de hoogte zijn. Maak samen bijvoorbeeld een canvas schilderij met gebruik van hippe sjablonen. Dat is toch leuker dan dat je er zelf een in de winkel koopt? Ook kun je samen met je kinderen met decoupage aan de slag, een trend die je ook terug ziet bij de volwassenen. Met elkaar kun je doosjes, lijstjes en ander interieur beplakken met allerlei verschillende soorten en maten papier. Verder is er sinds kort een speciale hotfix tang voor kinderen op de markt waarmee ze zelf hun kleding kunnen versieren. Er is dus van alles mogelijk en dat willen wij ouders tijdens KreaDoe laten zien én ervaren."

KreaDoe in vogelvlucht

In een ontspannen en gezellige sfeer maken bezoekers van KreaDoe kennis met de nieuwste technieken, materialen en trends op het gebied van tal van creatieve hobby's. Van breien, scrapbooking, borduren en het maken van sieraden tot alles op het gebied van keramiek, poppen, stempels, papier, kaarten, wol en handwerk. Naast veel te zien, is er vooral veel te doen. De ruim 200 exposanten organiseren dagelijks tal van workshops en demonstraties. Het thema dit jaar is Pimpen-doe-je-zo! Het "pimpen" van je kleding en woonaccessoires is een trend die mooi aansluit bij de creatieve hobby's waar het bij KreaDoe om draait. Hoe je die creativiteit ook kunt gebruiken om een persoonlijke touch aan je kleding en interieur te geven is te zien op KreaDoe 2007.

Praktisch

KreaDoe 2007, woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur. Entree: kaarten kosten aan de kassa ¤ 10,-. In de voorverkoop kosten lossen kaarten ¤ 9,- , het KreaDoe Verwenarrangement (entree, koffie met appelgebak en een plattegrond) kost in de voorverkoop ¤ 10,-. De voorverkoop op www.kreadoe.nl loop tot en met 30 oktober 2007. Kinderen tot en met 8 jaar hebben gratis toegang.

Speciale NS actie

Via de online voorverkoop via www.kreadoe.nl kunnen bezoekers profiteren van de KreaDoe NS Actie: vanuit heel Nederland een NS dagretour naar Utrecht voor ¤ 15,- p.p. Deze NS Actie is geldig tot en met 25 oktober 2007.Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht