Gemeente Valkenswaard


Begrotingsbehandeling

Woensdag 31 oktober a.s. zal de gemeenteraad de begroting voor het jaar 2008 behandelen. De raad doet dit in een openbare vergadering, die zal beginnen om 14.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis.

Andere jaren gaven de fractievoorzitters, voorafgaande aan de behandeling van de begroting, alvast hun visie op de vast te stellen begroting geven. Dit gebeurde o.a. op de gemeentelijke pagina in de Kempener Koerier. Dit jaar wordt gekozen voor een reactie achteraf.

Na behandeling en vaststelling van de begroting zullen fractievoorzitters op de gemeentelijke pagina hun commentaar geven op datgene wat besloten is en daarmee op datgene wat de inwoners van Valkenswaard in 2008 van het gemeentebestuur mogen verwachten.

De behandeling van de begroting wordt in zijn geheel door de lokale omroep uitgezonden.

Globaal zal de behandeling als volgt verlopen

14.00 uur: Algemene beschouwing per fractie (spreektijd 10 minuten per fractie).

15.30 uur: Eerste termijn, waarin reacties op elkaars beschouwing en onderling debat. Tevens worden aan het eind van deze termijn amendementen en moties ingediend.

17.00 uur: Schorsing, waarin gelegenheid voor fractie- en/of onderling beraad.

19.00 uur: Tweede termijn, waarin - indien gewenst - korte reactie door college, gevolgd door discussie over moties en amendementen

20.00 uur: Besluitvorming, waarbij achtereenvolgens amendementen, moties en begroting met bijbehorende voorstellen in stemming worden gebracht

± 20.30 uur: Sluiting

De oorspronkelijk op 1 november geplande reguliere raadsvergadering zal op die datum geen doorgang vonden. De gemeenteraad heeft besloten om die vergadering op donderdagavond 8 november te houden.