Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Fototentoonstelling Van Tijenbuurt 1957-2007

23 oktober 2007

Op woensdag 31 oktober wordt in het Pluspunt de eindtentoonstelling Bewoners Verhalen / Foto Project Van Tijenbuurt 1957-2007 geopend.

vantijenbuurt1959.jpg (13 Kb)
In deze unieke tentoonstelling ziet u de Van Tijen buurt door de ogen van buurtkinderen en -volwassenen. Velen van hen zijn (oud) bewoners. Deze tentoonstelling is gemaakt met bewoners. Sinds eind 2006 hielpen zij met projectontwikkeling, met proeflezen, en het verzamelen van foto's en interviews. U bent van harte welkom om te komen genieten van hun verhalen en foto's.

Alle facetten van de Van Tijenbuurt zijn in deze expositie geclusterd, in zeven hoofdthema's, die elk herkenbaar zijn aan een eigen kleur. We nemen u mee langs een route, die begint bij `vroeger', en eindigt bij `sloop en verval'. Ook leert u over het proces achter de expositie. Bewoners geven erin hun kijk op stedelijke ontwikkeling, maar ook op de mensen, de kunst, de dieren, de natuur, etc. Ook wilden de bewoners een tastbare herinnering meegeven aan buren, vrienden, die door de stedelijke vernieuwing hun wijk (al dan niet tijdelijk) verlaten. Waar je ook woont, eten doe je altijd. Daarom lieten de bewoners over elk tentoonstellingsthema een gedenk placemat maken. Voor elk huishouden is één uniek exemplaar gemaakt. Bewoners kozen ook voor het publiceren van de verhalen en (een deel van) de foto's, op internet, op www.geheugenvanwest.nl.

Datum: woensdag 31 oktober
Aanvang: 16.00 uur
Locatie: De Gemeenschappelijke Ruimtes van Welzijnscluster 't Pluspunt, Albardakade 5-7, eindhalte tram 13 (Lambertus Zijlplein, gebouw van o.a. de bibliotheek)