Braakbalpluisweek 2007

23/10/2007 16:51



Zoogdiervereniging VZZ



Braakbalpluisweek 2007

Doe mee aan de Braakbalpluisweek van WILDzoekers en haal je pluisdiploma!

WILDzoekers organiseert voor de zesde keer een Braakbalpluisweek, in samenwerking met de bezoekerscentra van Natuurmonumenten en Naturalis.

Pluis eens een braakbal uit en ontdek wat de uil heeft gegeten? Spannend om te doen en uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt. Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. Die braakt de uil samengeperst in een langwerpige prop 'de braakbal' uit. In braakballen vind je de resten van die muizen en vogeltjes terug. Met een loep, kwastje en satéstokjes ga je aan de slag om een braakbal uit te pluizen. Aan de hand van een zoekkaart waarop alle botjes staan afgebeeld kan je vervolgens achterhalen welke soorten muizen de uilen zoal naar binnen hebben gewerkt. Heb je een braakbal helemaal uitgeplozen, dan krijg je een heus pluisdiploma. De botjes mag je mee naar huis nemen.

Zelf aan de slag? Tijdens de Braakbalpluisweek van 3 november tot 11 november kan je bij één van de deelnemende bezoekerscentra terecht om braakballen uit te pluizen. Meer informatie over deze spannende en leerzame activiteit is te vinden op de website: www.wildzoekers.nl. Daar staat ook informatie over de deelnemende organisaties.

Wil je zelf een braakbal pluizen maar kun je niet naar één van de pluislocaties komen, speel dan vanaf 3 november het digitale braakbal spel 'Uilen & Muizen' op www.wildzoekers.nl en ontdek welke muis de uil gegeten heeft.





http://www.vzz.nl