Gemeente Tilburg

Chatten over Skaeve Huse

Woensdag 31 oktober

Op woensdag 31 oktober staat het wekelijkse chatuur van wethouder Jan Hamming in het teken van het project 'Skaeve Huse". Tussen 19.00 uur en 20.00 uur legt Jan graag twee vragen aan zijn chatuur-gasten voor:

1. Wat vinden zij van de vijf locaties die het college voor dit project in gedachten heeft?
2. Hoe moeten wij in onze stad met dit type voorzieningen omgaan. Hanteren wij het principe van gelijkmatige spreiding over de wijken in de stad. Dus in alle wijken iets? Of juist niet, of nog anders?

Wat is Skaeve Huse?
Skaeve Huse is een woonproject voor 6 tot 10 mensen die door hun (probleem)gedrag niet meer passen in gewone, dichtbevolkte woonwijken. Ze worden geherhuisvest in een eenvoudige wooneenheid op een locatie waar de kans op overlast beperkt is. Het college heeft inmiddels vijf locaties in beeld, waarvan er één favoriet is. Op 19 november vergadert de commissie Fysiek ook nog over het onderwerp. De vijf mogelijke locaties zijn: Blaak-zuid/ Vaartlaan, Goirke Kanaaldijk, Karel Boddenweg, Ringbaan West (opslagterrein ten zuidwesten van de Hasseltrotonde) en Tatraweg/Apennijnenweg. Het is de bedoeling dat één van de locaties voor vijf jaar in gebruik wordt genomen. Het college geeft de voorkeur aan de Tatraweg/Apennijnenweg.. Chatten

Elke woensdagavond, van 19.00 uur tot 20.00 uur is Jan Hamming te vinden achter het toetsenbord van zijn computer. Of beter gezegd in zijn chatroom. Voor Jan Hamming is het chatuur een prima manier om met bewoners en andere geïnteresseerden van gedachten te wisselen, ideeën te toetsen of op te doen of signalen voor verbetering te krijgen. Allerlei onderwerpen kunnen de revue passeren. Veiligheid in de wijk, problemen met hangjongeren, lange wachttijden op de woningmarkt. Dit keer is het onderwerp Skaeve Huse aan snee. Discussier mee en log in op de site van Jan Hamming: www.tilburg.nl/hamming. Ook de projectgroep, die het college over dit onderwerp van advies heeft gediend, praat tijdens het chatuur op woensdag 31 oktober mee.