Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Symbolische start herstructurering Jaffa

Op woensdag 31 oktober staat het Berkelplein in het teken van de symbolische start van de herstructurering in de wijk Jaffa. Ron van Gelder, vestigingsmanager Kralingen/Noord (Woningbedrijf Rotterdam) en Lucas de Boer, dagelijks bestuurder van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, zullen samen met kinderen en bewoners uit de buurt het nieuwe park aan de Ommoordsestraat openen.

Op deze dag zullen de bewoners in Jaffa bollen planten in het gebied om zo het terrein verder op te fleuren. Dit tijdelijke park is een gezamenlijk initiatief tussen het WBR, de Willem de Kooning Academie en de bewoners uit de buurt.

Van Jaffa een meer aangename wijk maken

Woningbedrijf Rotterdam (WBR) en deelgemeente Kralingen-Crooswijk ontwikkelden met hulp van bewoners een Ontwikkelingsvisie voor Jaffa. Jaffa kent nu nog veel krappe straten en verouderde woningen die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Jaffa moet een meer aangename wijk worden met ruimte en groen, ruimte voor kinderen om te spelen en een betere mix tussen goedkope en middeldure woningen. Op 31 oktober wordt de symbolische start van de herstructurering gevierd.

Tijdelijke inrichting sloopterrein Ommoordsestraat

De afgelopen maanden is er overleg gevoerd tussen alle partijen om een keuze te maken uit kunstwerken of projecten, die als tijdelijke inrichting van het sloopterrein aan de Ommoordsestraat konden dienen. Uiteindelijk zijn daar het tegelpad en de plaatsing van speeltoestellen uit gekozen door de bewoners en het WBR.

Mozaïektegels

In de afgelopen weken is door de kinderen en bewoners uit Jaffa samen met de Willem de Kooning Academie en atelier Kunst-ig gewerkt aan zelfgemaakte mozaïektegels. Deze tegels worden op het voormalige sloopterrein aan de Ommoordsestraat gelegd in een veelkleurig tegelpad.