Gemeente Ermelo


Controle hondenbelasting

De gemeente Ermelo controleert vanaf woensdag 31 oktober a.s. de hondenbelasting. Zo wordt vastgesteld wie wel een hond bezit maar daarvoor geen hondenbelasting betaalt.

Tarief
In de gemeente Ermelo moet u hondenbelasting betalen voor het houden van een hond. Het aantal honden dat u bezit bepaalt de hoogte van de aanslag.
Het tarief bedraagt in 2007:

* EUR 55,75 voor de eerste hond

* EUR 111,50 voor de tweede hond

* EUR 167,25 voor de derde hond

* EUR 223,00 voor elke volgende hond

Aan de deur
Medewerkers van het bedrijf Legitiem BV controleren deze maand, in opdracht van de gemeente Ermelo, aan de deur. Zij hebben van de gemeente een legitimatiebewijs waarnaar u altijd kunt vragen. De politie is op de hoogte van de controle. De controleur stelt u enkele vragen over het wel of niet hebben van één of meer honden. Treffen zij bij u een hond aan die nog niet in het hondenbelastingenbestand van de gemeente is opgenomen dan wordt u alsnog in de gelegenheid gesteld om, ter plekke, de verplichte aangifte te doen.

Aangiftebiljet
Elke hondenbezitter is verplicht om aangifte te doen. Ook als in de loop van het jaar het aantal honden wijzigt, moet u dit opgeven. De belastingplicht wordt daardoor immers hoger of lager. Dit geldt ook voor vertrek uit de gemeente. U kunt dit doen door het aangiftebiljet online in te vullen of opvragen van een aangiftebiljet via telefoonnummer (0341) 56 74 34. Het aangiftebiljet kunt u vervolgens ingevuld en ondertekend versturen naar: Gemeente Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Voor nadere informatie over de hondenbelasting, de controle of de aangifte kunt u bellen met de cluster belastingen, tel. (0341) 56 72 90.