Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Datum: 24 oktober 2007

'Inspelen op de consument met innovatie en aanbod"

Geachte heer/mevrouw,

Op welke manier kan het aanbod van groente en fruit voor de consument groter en toegankelijker worden gemaakt?

Dat is het thema van het symposium Groente en Fruit dat het Voedingscentrum woensdag 31 oktober a.s. organiseert tijdens de Horecava in de Brabanthallen in Den Bosch.

Er is veel gezondheidswinst te behalen als alle onderdelen van de productieketen van groente en fruit (industrie, retail en cateraars) met innovaties en een bredere beschikbaarheid actiever inspeelt op de diverse consumententrends. Om dit van de grond te krijgen brengt het Voedingscentrum volgende week woensdag met een interessant programma alle betrokken marktpartijen bij elkaar.

Wij nodigen u van harte uit zowel het dagprogramma als het aansluitende innovatieve diner bij te wonen.

Datum
Woensdag 31 oktober 2007

Tijd
13.00 - 18.00 uur

Locatie
Brabanthallen Den Bosch
Diezekade 2
5222 AK 's Hertogenbosch.

Routebeschrijving
De Brabanthallen in Den Bosch zijn per auto en per trein goed bereikbaar. Kijk voor de route op: www.brabanthallen.nl.

Aanmelden
Voor deze middag kunt u zich aanmelden bij Cindy Romijn van het Voedingscentrum: romijn@voedingscentrum.nl, tel. (070) 306 88 83.

Met vriendelijke groet,

Drs. Y.E.C van Sluys (directeur), Voedingscentrum Voedingscentrum - eerlijk over eten

Programma:

Deel 1:
Tijd
Onderwerp
Wie
13.00 - 13.30
Inloop met de Smaakbom en een heerlijk sapje

13.30 - 13.40
Opening
Yvonne van Sluys, directeur Voedingscentrum
13.40 - 14.00
Inspelen op de consument met innovatie en aanbod
De Menu Meneeren
14.00 - 14.25
Wat, hoe en hoeveel koopt de Nederlandse consument nu! GFK Benelux, manager Henri van Hassel
14.25 - 14.50
Best Fresh Functioneel Food
BF3 Manager en algemeen directeur Ed Hendriks
14.50 - 15.30
Consumentengedrag en wat dat betekent voor innovaties Prof. H. van Trijp (WUR) en Jack Stroeken (managing partner Business Openers Innovaction) 15.30 - 16.00
Pauze met een fruitig drankje en heerlijke groente- en fruitsnacks

Deel 2:
Tijd
Onderwerp
Wie
16.00 - 16.25
Trends in de foodservice
Anneke van Ammerlaan, foodconsultant
16.25 - 16.50
Snoep-Goed
Belgische topkok Frank Fol, 'kok van de toekomst'
16.50 - 17.15
Innovatie achter glas
HAK (Michiel van Ginkel, algemeen directeur van HAK/Jonker Fris) 17.15 - 17.40
Gezonde fastfood
Mc Donald's (directeur Marketing en Communicatie Frits Bruijn) 17.40 - 17.45
Afronding en afsluiting
Judith de Bruijn, dagvoorzitter
18.00 - 20.00
Diner (innovatie op het bord met 2 ons groente en 2 keer fruit)

20.00
Uitreiking Voedingscentrum stimuleringsprijs 'De Zilveren Garde' Yvonne van Sluys, directeur Voedingscentrum

Dagvoorzitter:
Dagvoorzitter is Judith de Bruijn, o.a. bekend van het spelprogramma 'Get The Picture' en de talkshow 'De Ochtenden'.