Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

24 oktober 2007

"Opvoeden doen we samen, wat is uw rol?"

Rotterdammers in gesprek over opvoeden

Volgende week start Jeugdwethouder Leonard Geluk het Rotterdamse debat "Opvoeden doen we samen. Wat is uw rol?". Rotterdammers worden aangemoedigd met elkaar in gesprek te gaan over de invloed die zij hebben op kinderen in hun omgeving. Op woensdagavond 31 oktober trapt wethouder Geluk de campagne af met een groot startdebat.

In Off Corso gaan 8 groepen opvoeders aan de hand van stellingen met elkaar in debat over opvoeding. Bij kinderen zijn tegenwoordig veel verschillende volwassenen betrokken. Het zijn niet alleen de ouders, maar ook leerkrachten, medewerkers kinderopvang en sportleraren die een deel van de opvoeding voor hun rekening nemen. En toch spreken al deze mensen nooit met elkaar over opvoeding. Zo weten we niet wat we van elkaar verwachten en wat we normaal vinden in de opvoeding van kinderen.

Rotterdam vindt dat er gesproken moet worden over opvoeden. Zodat we van elkaar weten hoe we erover denken. Dan kunnen we elkaar ook aanspreken op de rollen en verantwoordelijkheden. Op 31 oktober gaan enkele groepen alvast het gesprek met elkaar aan. Denken opa's en oma's dat er bij hen thuis andere regels gelden? Vinden de sportcoaches dat zij ervoor moeten zorgen dat kinderen veilig thuis komen? Moet de school zorgen voor ontbijt als ouders dat niet doen? Wethouder Geluk vormt samen met de wethouders Kriens en Kaya en enkele deskundigen een aparte VIP-groep.

Na deze startmanifestatie vinden er vervolgens in elke deelgemeente bijeenkomsten plaats. In november zijn eerst deelgemeenten Charlois en Centrum aan de beurt. De bijeenkomsten en diverse andere activiteiten over opvoeding lopen door tot het einde van volgend schooljaar.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam