Gemeente Papendrecht

18 oktober 2007

Commissie en raad behandelen voorstel Sportcentrum Woensdag 31 oktober om 20.00 uur bespreekt de raadscommissie Samenleving het voorstel voor een nieuw Papendrechts sportcentrum dat het college van burgemeester en wethouders voorlegt aan de gemeenteraad. Donderdag 15 november wordt het vervolgens behandeld in de gemeenteraad.
In de Rapportage Definitiefase sportcentrum Lange Tiendweg staat de onderbouwing van het voorstel. Dit is tot stand gekomen na zorgvuldige onderzoeken en kostenberekeningen die de gemeente, ook naar aanleiding van de honderden suggesties en ideeën uit de Meespraak, heeft uitgevoerd.

Drie Alternatieven, drie budgetten
Vooraf waren al enkele minimumeisen aan het sportcentrum gesteld. Op basis van de Meespraakreacties, de financiële mogelijkheden en alle onderzoeken zijn drie alternatieven opgesteld. Alternatief 1 voldoet aan de minimumeisen en bevat een 50-meter buitenbad en uitbreiding van de ligweide. Het tweede Alternatief is iets uitgebreider en het derde nóg uitgebreider. Aan elk Alternatief hangt uiteraard een ander prijskaartje.

Nieuwe ontwikkelingen
Na de Meespraak dit voorjaar kwam een projectontwikkelaar met een plan. Kort gezegd komt dat hierop neer: zet huizen op de plaats waar nu het zwembad en de sporthal staan, en bouw het nieuwe sportcentrum op de plaats waar nu het Golden Tulip hotel staat. Het extra geld dat binnenkomt voor de grond met huizen erop, zou de gemeente kunnen gebruiken voor een betere kwaliteit van het sportcentrum. Of dit plan écht uitvoerbaar is, moet nog blijken. Burgemeester en wethouders willen dit de komende maanden samen met de projectontwikkelaar onderzoeken; hiervoor hebben zij groen licht gevraagd aan de gemeenteraad.

Tijdens de Meespraak voor het nieuwe sportcentrum heeft de gemeente honderden wensen, vragen en ideeën kunnen noteren. Die zijn in juni dit jaar gebundeld in De Aftrap en gepresenteerd aan belangstellenden. Inmiddels is Het Vervolg gereed, met de antwoorden op de uitkomsten van de Meespraak. Het Vervolg is te lezen op (en/of te downloaden van) www.papendrecht.nl/sportcentrum. Het is mogelijk bij de gemeente een papieren versie aan te vragen. Ook de Rapportage Definitiefase sportcentrum Lange Tiendweg is te vinden op
www.papendrecht.nl/sportcentrum.
Direct bij de Meespraak betrokken sportverenigingen en scholen krijgen zowel Het Vervolg als de volledige Rapportage toegestuurd. Andere Meesprekers en omwonenden krijgen een informatieve nieuwsbrief. Ook die nieuwsbrief staat op de al eerder genoemde website.

Week gratis schaatsen tijdens MADD op 3 november De werving van vrijwilligers voor MADD is nauwelijks op gang gekomen of de aanmeldingen stromen al binnen. Make A Difference Day op zaterdag 3 november is dan ook bij uitstek een manier om kennis te maken met vele vormen van vrijwilligerswerk. Bijkomend voordeel is dat er die dag van alles te doen is in Papendrecht.

Om maar eens iets te noemen: van zaterdag 3 tot en met vrijdag 9 november een schaatsbaan op de Veerweg/Markt! De hele week gratis schaatsen tijdens de openingsuren of de baan reserveren voor je klas of vereniging. De buitentemperatuur is niet belangrijk: schaatsplezier is gegarandeerd door het gebruik van `Special Ice'.

Op en rond de schaatsbaan: optreden van de Knotkids (10.30 uur) en daarna schaatsen!!, kinderdisco tot 12 jaar met dj's Cliff en Mariss (11.00 uur), disco voor 12+ met IbbieJ (12.30 uur), schaatsen én op de foto met de IJskoningin (14.00 uur), optreden van zeemannenkoor De Pontonniers (14.00 uur), Romantic Dancing on Ice (17.00 uur).

100 vrijwilligers welkom
Voor de schaatsbaan én voor de andere MADD-activiteiten zijn veel vrijwilligers nodig. Daarmee staan of valt MADD. Voor een ochtend, een middag, een paar uurtjes of de hele dag: het kan allemaal: o assisteer bij de schaatsbaan (toezicht houden, helpen met schaatsen aan- en uitdoen, beheer van de schaatsuitgifte) o verzorg de catering op diverse locaties (koffie, thee, lunch, hapjes, soep, bemannen van een chocomelstand bij de schaatsbaan); hier hebben we ook een aantal sterke mannen/vrouwen nodig! o begeleid mensen met een beperking van en naar optredens van artiesten (en geniet intussen zelf mee van die optredens!) o verzorg een levensechte knuffeldierendag voor mensen met een beperking (dat betekent hen in contact brengen met de kleine dieren van de kinderboerderij)
o ga wilgen knotten onder begeleiding van de Natuur- en Vogelwacht o maak muziek of zing mee met een ervaren band, o assisteer bij sport- en spel voor ouderen
o zorg voor een veilige scootmobieltour en ga `klaar-overen' na een mini-cursus door de politie (voor basisschoolkinderen uit groep 7/8), o begeleid mensen met een rollator bij een fotopuzzeltocht over het nieuwe winkelcentrum
o help bij het bedenken én organiseren van een leuke middag voor bewoners van de Pelsertflat
o maak (straat)muziek met de HipHoppers
o word vaste vrijwilliger bij de brandweer

Wie stelt zijn schaatsen beschikbaar?
Er ligt niet elke dag een schaatsbaan in Papendrecht en er ligt ook niet elk jaar natuurijs. Niet iedereen beschikt over eigen schaatsen, maar veel (jeugdige) inwoners van Papendrecht zullen wel willen profiteren van het Special Ice.
Daarom de volgende oproep: wie heeft nog schaatsen op zolder liggen, maar doet er niets meer mee? Wij willen ze graag hebben voor bezoekers van Special Ice! Neem contact op met het MADD-comité (zie hieronder) zodat we een afspraak kunnen maken om uw schaatsen af te geven.

MADD-programma
Om 10.00 uur is er een gezamenlijke opening op de Markt onder aanvoering van de Lachende Lama's. Om 10.30 trekt een stoet vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten door Papendrecht op weg naar `hun feestje'. Dankzij de gastvrijheid van verzorgingshuis Stolpehove kan voor alle vrijwilligers een lunch op de Markt worden geserveerd. En rond 16.00 uur sluit het daggedeelte van MADD weer net zo feestelijk af als het begonnen is.

MADD kan alleen plaatsvinden dankzij een groot aantal vrijwilligers, sponsors en deelnemende organisaties. MADD kan nu al rekenen op de financiële steun van de volgende bedrijven: Vorm Bouw, Akro Consult, Autoschade Van 't Hoff, Schildersbedrijf Groen, Kleijn Gifts & Goods, de Bioderij, Auto Van Wijngaarden, Rovanda, Studio 2000+, Face to Feest, RB, Prego, Gezondheidswinkel Libra, Jumbo, Bakkerij Uljee en Horeca Sterk.
Volg de MADD-ontwikkelingen via de huis-aan-huis-bladen of via www.papendrecht.nl. Ook het aanmeldformulier kun je daar downloaden.

Meer info of meteen aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Dat kan! Bel of mail naar het MADD-comité:
Petra ter Meulen van het Steunpunt vrijwilligerswerk (p.termeulen@pad.dwo.nl, tel. 078-6428135, aanwezig dinsdag, woensdag en donderdag) of
Lisette Human (l.human@papendrecht.nl) van de gemeente Papendrecht, tel. 6418911 (maandag, dinsdag en donderdag).
MADD duurt maar één dag, maar vrijwilligers zijn altijd nodig!

Officiële opening winkelcentrum De Meent vrijdag 26 oktober, drukte verwacht
Vrijdag 26 oktober vindt de officiële opening plaats van de nieuwe Meent. Burgemeester De Bruin onthult even na 14.00 uur een kunstwerk op de hoek van de Veerweg en de Weteringsingel. Vanwege te verwachten drukte rond de feestelijke openingsfestiviteiten op vrijdag 26 oktober en zaterdag 27 oktober wordt aangeraden met openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.
De winkels openden al op 14 september met enige feestelijkheden, vrijdag 26 oktober zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Meent, naar verwachting, echt afgerond en is het winkelcentrum helemaal klaar voor de toekomst. `Alle elementen zijn aanwezig om het centrum van Papendrecht te laten uitgroeien tot een gezellige, bruisende ontmoetingsplaats', stelt burgemeester De Bruin. `Ik complimenteer alle betrokkenen die aan dit resultaat hebben bijgedragen. Ik hoop hen en vele anderen regelmatig te ontmoeten op `the place to be' die de nieuwe Meent is.'
Eerder werd bericht dat Commissaris van de Koningin dhr. Franssen de opening zou verrichten. Fransen is echter verhinderd. Het kunstwerk dat de burgemeester onthult, is een beeld van de hand van de oorspronkelijk Papendrechtse kunstenares Astrid Veldhuyzen.

Persuitnodiging: onthulling bord 30 minuten bewegen Op dinsdag 23 oktober a.s. om 16.30 uur onthult wethouder Vogel een bord waarmee hij attendeert op de landelijke campagne `30 minuten bewegen'. Tevens verricht hij de prijsuitreiking van het schoolhandbaltoernooi. Dit vindt plaats in Sporthal De Donck aan de Lange Tiendweg in Papendrecht.
Door ondersteuning van de landelijke campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil de gemeente Papendrecht vooral kinderen en ouderen stimuleren om (nog) actiever te gaan bewegen. Meer informatie over de landelijke campagne en over waar en wanneer je kunt bewegen, is te vinden op www.30minutenbewegen.nl. Onder `Kids' staan onder andere leuke spelletjes en beweegideeën voor kinderen, ouders en onderwijzers.
Er is een multi-inzetbare bus (wat-eet-en-beweeg-ik-bus) en er is een Ronald McDonald 30 minuten beweegshow. Deze is door scholen aan te vragen.

Rijkswaterstaat plaatst hekwerken op viaducten boven A15 Vorige week heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden voor het plaatsen van het hekwerk op het viaduct van de N3 over de A15 afgerond. Dit houdt in dat fietsers ook weer gebruik kunnen maken van het viaduct. Vervolgens is men gestart met het aanbrengen van een hekwerk op het viaduct van de Matenasche Scheidkade over de A15. De planning is dat deze werkzaamheden duren tot vrijdag 9 november. Ter plaatse is op borden een omleidingsroute voor fietsers aangegeven.

Ketelweg wordt zondag 21 oktober 2007 geasfalteerd De Ketelweg wordt zondag 21 oktober tussen 7.00 tot 21.00 uur geasfalteerd. De Ketelweg is daarom één dag volledig afgesloten voor alle verkeer.
De asfalteringswerkzaamheden kunnen vanwege de complexheid en vereiste kwaliteit alleen overdag worden uitgevoerd. Daarbij rekening houdend met de bereikbaarheid van een aantal bedrijven en het centrum van Papendrecht, doordeweeks en op zaterdag, noodzaken het werk op zondag 21 oktober 2007 uit te voeren.
Om de werkzaamheden veilig en kwalitatief goed uit te kunnen voeren wordt de Ketelweg tussen de rotonde en Sliedrecht volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook de Gantelweg, Rosmolenweg en de aansluiting met Sliedrecht (Baanhoek) zijn niet bereikbaar gedurende de werkzaamheden.

Matena, Oosteind en de Geulweg zijn alléén bereikbaar, voor bestemmingsverkeer, vanaf de zijde Papendrecht.

N3 en Ketelweg tijdelijk afgesloten wegens werkzaamheden Zaterdag 20 oktober N3 in de richting van Dordrecht afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden:
Van 0.00 tot 08.00 uur is het deel vanaf de A15 tot de Burgemeester Keijzerweg afgesloten;
Van 0.00 tot 20.00 uur is de brug naar Dordrecht voor verkeer gesloten.
Zondag 28 oktober van 0.00 tot 20.00 uur wordt de N3 richting Papendrecht afgesloten.
Zondag 21 oktober is de Ketelweg voor alle verkeer gesloten van 07.00 tot 21.00 uur wegens asfaltering.

Oproep aan alle lesgevers in Papendrecht
55-Plussers kunnen in Papendrecht terecht bij verschillende beweegactiviteiten. Om het aanbod in beeld te brengen wordt een beweegwijzer gemaakt. Hiervoor wil de gemeente graag weten wie welke sport- en beweeglessen precies aanbiedt. Bij de gemeente bekende verenigingen en organisaties worden aangeschreven, maar de beweegwijzer zo volledig mogelijk te maken, vragen medewerkers van de gemeente op dit vlak actieve organisaties naam, telefoonnummer, e-mail adres en informatie over uw aanbod voor mensen van 55+ en ouder in de gemeente Papendrecht door te geven aan Liesbeth van der Giessen l.vdgiessen@papendrecht.nl of Heidy van Dam h.vdam@papendrecht.nl U kunt dit tevens telefonisch doorgeven via 078 - 6418911 en vragen naar Liesbeth of Heidy.

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften De commissie voor de behandeling van bezwaarschriften houdt dinsdag 23 oktober 2007 een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht.
De zitting begint om 19.30 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een besluit van burgemeester en wethouders tot het niet-verlenen van een voorrangsverklaring voor een woning. De tweede zitting begint om 20.00 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een beslissing van burgemeester en wethouders inzake de beantwoording van de brief van 12 september 2006 en de afhandeling van het verzoek om schadevergoeding m.b.t. Lijsterbeshof 24 te Papendrecht.
De derde zitting begint om 20.30 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een besluit van burgemeester en wethouders tot het verlenen van een sloopvergunning voor een loods aan Westeind 119 in Papendrecht.
De bezwaarschriften alsmede de bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage bij Bureau Beleidscoördinatie van het gemeentehuis. Wie de stukken wil inzien, kan contact opnemen met de secretaris van de commissie, mevrouw ing. ACM van der Kraan, (078-6418863).

____________