Gemeente Lingewaard


Info-avond kruising Wilhelminastraat / Hendrik Braamstraat in Gendt

De gedeeltelijke afsluiting van de kruising Wilhelminastraat / Hendrik Braamstraat in Gendt heeft al heel wat discussies opgeleverd en er is ook al het nodige over geschreven. Voor veel mensen staat het hekwerk bekend als de Anky van Grunsven barrière. Hulpdiensten hebben nogal eens moeite om op snelle wijze van de ene kant naar de andere kant van het dorp te komen. En als elke seconde telt, kan dat ongewenste gevolgen hebben. Voor Platform Gendt is deze situatie aanleiding geweest om met diverse instanties, waaronder Gemeente Lingewaard en de politie te bekijken of er een betere oplossing gevonden kan worden. De voornaamste doelstelling is daarbij dat het doorgaande vrachtverkeer zoveel mogelijk wordt geweerd en dat het overige verkeer dusdanig wordt afgeremd, dat gevaarlijke situaties tot een minimum worden beperkt. Zeker rond het aan en uitgaan van de scholen doen zich, door het vaak onverwachte verkeersgedrag van de schooljeugd, soms hachelijke situaties voor. Een drietal mogelijke oplossingen zijn op papier gezet waaruit een uiteindelijke definitieve keuze gemaakt zal worden.

Op woensdag 31 oktober vindt er een informatieavond plaats waarop de verschillende mogelijkheden zullen worden gepresenteerd en van een toelichting zullen worden voorzien. Tevens is het mogelijk om vragen te stellen en eventueel uw mening kenbaar te maken. Via een enquêteformulier kunnen de aanwezigen kenbaar maken welke oplossing zij als beste beschouwen. Platform Gendt vindt dat de direct aanwonenden zeker inspraak in de definitieve keuze moeten hebben. Zij hebben voor deze avond dan ook een aparte uitnodiging ontvangen. De informatieavond vindt plaats in de Blauwe zaal in de Leemhof en de aanvang is 1 9.30 uur.

Voor een goede organisatie van deze avond, willen we graag vooraf weten op hoeveel aanwezigen er kan worden gerekend. Wilt u op deze informatiebijeenkomst aanwezig zijn meldt dat dan even aan het platform per e-mail: foja27@hetnet.nl of 6691bp4@hetnet.nl of per telefoon: 0481 - 425176 of 0481 - 425450.

download Mogelijkheid 1

download Mogelijkheid 2

download Mogelijkheid 3