Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Extra rood licht controles in Loenen/Eerbeek

Apeldoorn, 31-10-2007 De politie houdt deze en volgende week extra toezicht bij de nieuwe verkeerslichten op de kruising Broekseweg-Kanaal Zuid-Loenensemarkweg in Loenen. Het blijkt dat veel (brom)fietsers het rode licht negeren. De politie bekeurt niet alleen de overtreders, de ouders/verzorgers van minderjarige jongeren krijgen ook een brief thuis.

Afgelopen donderdag is de nieuwe verkeerslichteninstallatie op deze kruising in gebruik genomen. Veel scholieren passeren de kruising op weg naar o.a. de scholen Het Edisoncollege en De Heemgaard, vooral scholieren uit Eerbeek. Uit eerdere controles is gebleken dat (brom)fietsers regelmatig het rode licht negeren.

Dit levert gevaarlijke situaties op en de politie wil door het gerichte toezicht de overtreders wijzen op de gevaren ervan. In aanloop naar deze controles is o.a. via de scholen actie ondernomen om leerlingen én ouders op de gevaren te attenderen en op het feit dat de politie hiervoor bekeurt.

Als een minderjarige jongere bekeurd wordt gaat er automatisch een brief naar de ouders/verzorgers van die jongere. Daarin wordt uitgelegd wat de bedoeling van het gerichte toezicht is. De politie hoopt dat ook de ouders/verzorgers hun kind(eren) hier op aanspreken. De bekeuring is bij de brief gevoegd.

In de eerste dagen van het gerichte toezicht zijn in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven aan (brom)fietsers. Het extra toezicht gaat in ieder geval deze en de volgende week door. Daarna wordt het toezicht opgenomen in de reguliere surveillance van de agenten.