Dienstenbond CNV

Nieuws

31 oktober 2007

CNV-leden wijzen sociaal plan GetronicsPinkRoccade af

Van de uitgebrachte stemmen heeft 90% tegen het principe akkoord gestemd. De hoogte van de ontslagvergoeding is de meest genoemde reden voor afwijzing.

Drie weken geleden vroeg CNV Dienstenbond zijn leden hun mening te geven over het nieuwe sociale plan dat met de werkgever was overeengekomen. Dit nieuwe sociale plan biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van het oude sociale plan, met name op gebied van interne herplaatsing. De ontslagvergoeding blijft echter op het oude niveau en dat is fors lager dan binnen de ICT-sector gebruikelijk is op dit moment. Met name om deze reden is door 90% van de stemmers tegen dit sociaal plan gestemd.
Zon uitslag is dus duidelijk, daar kan CNV Dienstenbond niet om heen. De leden van FNV Bondgenoten hebben twee weken langer de tijd gekregen om hun stem uit te brengen. Er zou een te klein deel van de leden hebben gestemd. Na deze termijn zal duidelijk worden of de leden van FNV Bondgenoten in meerderheid voor of tegen het nieuwe sociaal plan zijn. Omdat de bonden steeds gezamenlijk zijn opgetrokken in de onderhandelingen is CNV Dienstenbond ook benieuwd naar die uitkomst. De leden van de Unie hebben met een kleine meerderheid voorgestemd.

Toch wil CNV Dienstenbond, als de uitslag bij FNV Bondgenoten bekend is, proberen als bonden gezamenlijk één standpunt in te nemen. De uitkomst van de stemming onder de CNV-leden kan als signaal dienen naar de werkgever: Een fors deel van het personeel is erg teleurgesteld over de houding van de werkgever, omdat het júist gaat over een situatie die de werknemer niet heeft opgezocht en een sociaal plan als tegemoetkoming in de schade nog iets positiefs zou kunnen betekenen.