Connexxion


Kunst in de bus groot succes

De ochtendspits van woensdag 31 oktober was uitzonderlijk. Busreizigers in Alkmaar, Deventer, Hilversum, Zaandam en Zwolle werden verrast door jonge kunstenaars. Met laagdrempelige, ludieke acties werd aandacht gevraagd voor de Dag van de Kunstuitleen op 3 november aanstaande.
In Alkmaar stapte een 'bestekridder' in de bus, in Deventer werd iedereen op een bijzondere manier 'Goedemorgen' gewenst en in Zaandam werden gesprekken verzameld voor een installatie. Op het busstation in Hilversum maakte een sneldichteres hapjes en gedichtjes en in Zwolle is een kunstroute uitgezet. De meeste reizigers waren positief over de activiteiten van de kunstenaars.

Bus als platform voor jong talent

Als personenvervoerder staat Connexxion midden in de samenleving. Per dag reizen ongeveer een miljoen reizigers met Connexxion. Voor Connexxion is de bus meer dan alleen een vervoermiddel. Connexxion wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren door de bus met enige regelmaat in te zetten voor bijzondere acties. Bijvoorbeeld als 'platform' voor jong, lokaal talent. Kunst in de bus wordt samen met de stichting Artes georganiseerd. Jonge, lokale kunstenaars krijgen de kans hun werk te tonen aan busreizigers. Het doel is het publiek op een leuke manier kennis te laten maken met kunst.

Dag van de Kunstuitleen

De Dag van de Kunstuitleen is bedoeld om de hedendaagse kunst bij de kunstuitleencentra onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Op zaterdag 3 november houden kunstuitleencentra, aangesloten bij de Federatie Kunstbemiddeling (FK), open huis. Zij organiseren diverse activiteiten, bijzondere exposities, lezingen, workshops, en kinderactiviteiten. Dit jaar is het thema: 'Kunst in de keuken'.