Gemeente Geldermalsen

Persbericht Mozaiek: Nederlands kampioen laat Beesd stunten

Spectaculair.. 31 oktober 2007 - Op de vrijdag in de herfstvakantie was de Hoenderblokstraat in Beesd veranderd in een skate-parcours. Een parcours bestaande uit twee hoge buisdelen, een schanscombinatie en een zesdelige hectik waren er voor de jeugd neergezet. Meer dan 100 jeugdigen en volwassenen hebben het stunten geprobeerd en/of er naar gekeken. Veel jongeren zijn met ondersteuning van de huidige Nederlandse freestyle inline kampioen de quarters van 1,5 mtr en 1,8 mtr hoog afgegaan. Veel de inline-skaters hebben zich vermaakt met de quarters, funbox en glijbuis. Bij veel jeugdigen met een cross of freestyle fiets was het zesdelige hectik parcours populair.

Tijdens de demonstraties werden er sensationele freestyle kunsten vertoond op de inline skates. De sprong met achterwaartse koprol in de quarter was klasse. Sensationeel was de sprong met zwevende koprol op de funbox waar enkele jeugdigen op zaten.

Naast het skaten konden de jongeren een keuze maken tussen twee voorstellen over de inrichting van een recreatieve sportvoorziening voor de 12+ leeftijd. Veel jongeren hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun voorkeur aan te geven. De werkgroep gaat aan de slag met de verkregen informatie. Zij hoopt uiteindelijk sportvoorzieningen voor de jongeren in Beesd te realiseren.