Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 31 oktober

Regio, 31-10-2007

Geen vispas

IJMUIDEN - 31 oktober. De politie heeft een 55-jarige man uit Den Haag bekeurd. De man was aan het vissen in het Noordzeekanaal ter hoogte van de Middensluisweg. Bij controle kon hij geen vispas tonen. Hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Man probeert stroomverdeelkast te stelen

VELSEN-NOORD - 31 oktober. De politie heeft omstreeks 02.30 uur een 34-jarige inwoner van Velsen-Noord aangehouden op de Wijkermeerweg. Agenten zagen de man lopen met een stroomverdeelkast op een transportkar. De kast bleek ontvreemd van een bedrijfsterrein. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het bureau.

Dronken in de auto

HOOFDDORP - 31 oktober. De politie heeft rond 02.20 uur een 38-jarige vrouw aangehouden op de Drie Merenweg in Hoofddorp. Een agent zag haar rijden in haar auto, waarbij de vrouw nogal slingerde. Zij bleek teveel gedronken te hebben (825 ugl / 1,9 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd. Ook heeft de vrouw een rijverbod van tien uur gekregen en is er proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Teveel gedronken en geen legitimatie

IJMUIDEN - 30 oktober. De politie heeft omstreeks 23.50 uur een 29-jarige man uit Riga (Letland) aangehouden op de Raafstraat. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog in zijn personenauto te mogen rijden (610 ugl / 1,4 promille). De Let bleek geen rijbewijs of een ander identiteitsbewijs bij zich te hebben. Ook kon hij de boete die hij kreeg voor zijn overtredingen (á 900 euro) niet betalen. De man is ingesloten in het bureau.

Man lost schot bij ruzie

BEVERWIJK - 30 oktober. De politie heeft omstreeks 19.10 uur een 42-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Beverwijk aangehouden in een woning aan de Beatrix de Rijkstraat. Even hiervoor had de politie een melding gekregen dat er een schot was gelost in de desbetreffende woning. Ter plekke bleken de man en de vrouw ruzie te hebben gehad in de woning. De man verklaarde daarbij een schot gelost te hebben. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De man en de vrouw zijn aangehouden en zitten nog vast voor verder onderzoek. Het wapen is in beslag genomen.

Man mishandelt ex-vriendin

BLOEMENDAAL - 30 oktober. De politie heeft rond 16.45 uur een 29-jarige Bloemendaler aangehouden op de Kinheimweg. De man wordt ervan verdacht enkele uren eerder zijn 26-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Zij liep hierbij letsel op aan haar hoofd. Hiervoor is zij behandeld in het ziekenhuis. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De agenten hebben pepperspray moeten gebruiken om zijn verzet te breken. De man is ingesloten in het bureau.

Blowende jongen aangehouden

HAARLEM - 30 oktober. De politie heeft omstreeks 16.30 uur een 15-jarige jongen uit Zwanenburg aangehouden op het station in Haarlem. De politie had even hiervoor een melding gekregen dat een aantal jongeren aan het blowen waren en voor overlast zorgden in een van de wachtruimtes. Agenten troffen inderdaad een aantal jongeren aan. De jongen uit Zwanenburg gaf de agenten een grote mond en bleek zich niet te kunnen identificeren. Hiervoor werd hij aangehouden. Hij bleek ook een aantal gram wiet op zak te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De politie heeft zijn ouders geïnformeerd. Zij konden de jongen later die avond van het politiebureau halen.

DVD-dief aangehouden

HAARLEM - 30 oktober. Oplettend personeel van een warenhuis aan de Rivieradreef heeft rond 14.50 uur een 42-jarige Haarlemse winkeldief aangehouden. Het personeel had gezien hoe de man enkele dvd's trachtte te ontvreemden. De man is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jeugdige winkeldieven aangehouden

IJMUIDEN - 30 oktober. Oplettend personeel van een schoenenwinkel aan het Marktplein heeft twee 15-jarige meisjes aangehouden. De meisjes, afkomstig uit IJmuiden en Beverwijk, werden omstreeks 15.10 uur betrapt toen zij verschillende goederen probeerden mee te nemen. Zij bleken goederen van meerdere winkels op zak te hebben. De meisjes zijn overgedragen aan de politie. Beide dames krijgen een taakstraf van bureau HALT.

Jongen besteelt schoolgenoot

IJMUIDEN - 30 oktober. De politie heeft rond 13.30 uur een 14-jarige jongen uit Velserbroek aangehouden op de Briniostraat. Hij wordt ervan verdacht o.a. een telefoon gestolen te hebben van een schoolgenoot. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.