Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Roos van Jou Mond' van Niki Romijn in première

Op woensdag 31 oktober a.s. gaat in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort het literaire muziekprogramma 'Roos van Jou Mond' in première.

Deze voorstelling is het eerste soloprogramma van zangeres/componist Niki Romijn, bijgestaan door bassist Erik Robaard en omlijst met sfeervolle beeldprojecties. Centraal in dit theatrale kamerconcert staan de poëzie en het intrigerende leven van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker (1933-1965). Jonker was fel tegenstander van de Apartheid en jarenlang monddood gehouden door het strenge censuurbeleid van de regering, waar haar eigen vader ironisch genoeg zitting in had. Ingrid Jonker liet een klein oeuvre achter, maar genoeg om mensen over de hele wereld te ontroeren.

Niki Romijn componeerde de muziek bij een selectie van de gedichten van Ingrid Jonker. De zee, de liefde, de politiek, de verstoorde relatie met haar vader: allemaal elementen van het verhaal dat door de muziek heen loopt. 'Roos van Jou Mond' is een eerbetoon aan Jonker, maar ook een intiem portret van Niki Romijn, die met haar muziek en haar expressieve stem de prachtige gedichten nog persoonlijker en indringender maakt. Ze zingt de gedichten in het Zuid-Afrikaans. In een regie van Rien Kroon.

Kijk voor meer informatie op www.nikiromijn.nl. Kijk voor kaartverkoop op www.lievevrouw.nl.

Noot aan de redactie (