Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 25 oktober 2007

Roadmap Jericho 2.0 gepresenteerd tijdens InfoSecurity Beurs

Capgemini brengt nieuwe manier van informatiebeveiliging in de praktijk

In de nabije toekomst is informatie op een verloren USB-stick beveiligd en niet meer toegankelijk voor de vinder. En ontslag vanwege een pc met gevoelige informatie die op straat belandt, behoort tot het verleden. Dit is de belofte van Jericho 2.0, dé nieuwe manier van informatiebeveiliging. Tot voor kort bestond Jericho echter alleen nog in theorie. Van concrete mogelijkheden tot implementatie was nog geen sprake. Capgemini brengt hier verandering in en presenteert tijdens de InfoSecuritybeurs op 31 oktober en 1 november een concreet stappenplan om Jericho daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Tot nog toe is de beveiliging van de meeste computernetwerken gebaseerd op het principe van een virtuele muur, zoals een firewall, die data beschermt tegen dreiging van buitenaf. Jericho rekent af met dit principe. Jericho is een fundamenteel andere aanpak van netwerkontwerp en informatiebeveiliging waarbij het draait om de bescherming van de data en niet om het van buitenaf beschermen van het netwerk.

De Jericho Project Research Group van Capgemini, onder leiding van Marco Plas, heeft een kader ontwikkeld om deze tot nog toe theoretische manier van beveiligen in de praktijk te brengen. De specifieke veiligheidsbehoeften van organisaties worden stapsgewijs in kaart gebracht, waarmee het startpunt voor de implementatie van een Jericho netwerk op maat wordt bepaald. Nederland neemt hiermee de leiding in een wereldwijde innovatie.

Marco Plas licht toe: Jericho is meer dan een concept, het is een verdere evolutie van IT. De interesse van grote, internationale organisaties is overweldigend. De privacy van gevoelige informatie is in het geding en men is zich ervan bewust dat doorgaan met de huidige manier van beveiligen geen optie meer is. Hoe het dan wel moet, is tot nu toe een grote vraag gebleven. Geïnspireerd op de elf geboden van het Jericho Forum komt onze onderzoeksgroep nu met een heldere, pragmatische en realistische aanpak voor de evolutie van Jericho. Het moet anders én het kan nu ook anders.

EINDE PERSBERICHT

Marco Plas beschrijft de Jericho Roadmap uitgebreid in zijn boek, The Book of Jericho 2.0. Het boek wordt officieel gepresenteerd tijdens de InfoSecurity Beurs op 31 oktober en 1 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Capgemini is tijdens de beurs te vinden in hal 8 op stand E.104. Marco Plas en Ron Tolido, Vice-President en Chief Technology Officer bij Capgemini, nodigen u hier graag uit om meer te weten te komen over de toepassing van Jericho 2.0 in de praktijk. U kunt hiervoor een afspraak plannen via Stassen Communicatie, Jente van Haeften, tel. 030 693 06 64.

Over Capgemini

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 80.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com

Voor meer informatie, het inplannen van interviews en het bestellen van The Book of Jericho 2.0 kunt u contact opnemen met:

Capgemini

Madelon Kaspers

Woordvoerder

Telefoon: +31 (0) 30 689 2453

Mobiel: +31 (0) 6 100 358 34

Email: madelon.kaspers@capgemini.com

Stassen Communicatie

Telefoon: +31 (0) 30 693 0664