Gemeente Rotterdam
29 oktober 2007

Maatschappelijke Opvang succesvol

1000e traject voor dak en thuisloze

In Rotterdam verblijven minder dak- en thuislozen op straat, zijn meer dan 15 kleinschalige woonvormen met zorg en activering gerealiseerd en volgen inmiddels 1000 voormalig dak- en thuislozen een traject. Deze resultaten bevestigen de trendbreuk die is ingezet in de maatschappelijke opvang.

Woensdag 31 oktober feliciteert wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) de 1000e deelnemer die in een traject is geplaatst. U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Van 16.30 - 18.00 uur is de Beschermde woonvorm Delfshaven, Kapiteinsbuurt 95, Rotterdam open voor bezichtiging, zijn bewoners aanwezig die willen spreken over hun verblijf in deze voorziening en vertellen de doelgroepambassadeurs hun levensverhaal.

Programma:
16.30 uur: Ontvangst
16.45 uur: Wethouder Jantine Kriens feliciteert de heer Martinus, 1000e deelnemer van het trajectplan.
17.00 uur: De hardloopclub, bestaande uit voormalig dak- en thuislozen, geeft het startsein voor de rondleiding naar dagbestedingsactiviteiten in de buurt, te weten: Stichting Uitboedel, Klus en Werk en de Computerclub.

Plan van aanpak Maatschappelijke Opvang

Het Rijk en de vier grote steden (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag) hebben de aanval ingezet op de dakloosheid. Het actieprogramma loopt zeven jaar. Voor de periode 2006 - 2009 zijn concrete afspraken gemaakt. Voor Rotterdam is de doelstelling: een persoonsgerichte aanpak voor 2900 Rotterdamse daklozen, voor iedere dakloze een individueel zorgplan, 1740 daklozen hebben in 2009 passende huisvestiging en een dagbesteding, stabiele mix van zorg en verblijf. Elke dak- of thuisloze krijgt een trajectplan, met als doel het persoonlijk en maatschappelijk functioneren te verbeteren. Het 1000e trajectplan is nu een feit.

noot voor de redactie/