Gemeente Amersfoort



Persbericht/persuitnodiging

Raadsgriffie

nummer: 2007/03

datum: verzending gepland op dinsdag 30 oktober 2007

Gezondheid, eten en bewegen in 2030

Met gezond kraampje de stad in

Op woensdag 31 oktober gaat de gemeenteraad op zoek naar antwoorden op de vraag: Hoe eten en bewegen we in 2030? En welke rol speelt onze gezondheid? Zij spreken met inwoners van onze stad en met diverse wetenschappers rondom deze thematiek.

Het geheel van de gesprekken, de informatie over huidige plannen en ontwikkelingen in Amersfoort en bredere (bijvoorbeeld landelijke) ontwikkelingen vormen samen de input voor de te ontwikkelen visie 2030.

Vitale mensen in vitale stad
Gezondheid, bewegen, eten en zorg. Anno 2007 al een veelbesproken punt op de zowel de lokale als landelijke politieke agenda. En in de visie voor het jaar 2030 krijgt dit hoofdstuk dan ook een eigen plek. Want vormt de kern van een vitale stad niet de vitale mens? Gaan we meer sporten of minder? Want we hebben meer tijd of minder? Of komt er straks een sportpil of conditie via een chip? Gaan we eten nog makkelijker maar wel gezonder maken? En de overheid dan? Die overheid kan toch sturen door belasting en accijns? Of door handhaving? Want roken en drugs zijn over 23 jaar toch volledig verboden? En een bardienst bij de volleybalclub maatschappelijk verplicht.

Stand en gesprek met experts

's Middags staan de raadsleden met een gezonde stand in de stad, hoek Langegracht/Kortegracht. Ze bieden iets lekkers aan en knopen graag een gesprek aan. De vraag aan passanten is: wie is verantwoordelijk voor de gezondheid van de Amersfoorters? Tussen 17.00 en 19.00 uur gaat de raad in gesprek met inwoners en experts in verschillende vormen. Bij het expertgesprek zijn onder andere een deskundige van het Nederlands Instituut voor sport en bewegen en een epidemioloog van de VU aanwezig. Dit is in het hoofdkwartier van GA2030 in Amicitia (Stadsring 170).

Informatie: Aline Verhoef-Franken, communicatie-adviseur raadsgriffie, telefoon 033 469 43 54/ 06 15290943 of e-mail ag.verhoef-franken@amersfoort.nl.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de stand of het gesprek met de experts bij te wonen.


---- --