Ingezonden persbericht


Persbericht

Het &U Meidenproject start in Delfshaven

Rotterdam,31 oktober 2007. Rotterdam heeft de primeur met het &U Meidenproject dat als eerste, dankzij de financiële steun van het Oranjefonds en de deelgemeente, in Nederland van start gaat in Deelgemeente Delfshaven. Het &U Meidenproject is een maatjesproject voor meiden van 15 t/m 18 jaar uit etnische minderheidsgroepen en is een initiatief van Stichting Two Get There dat uitgevoerd zal worden door Jongerenorganisatie CABO.

Meiden en coaches

Het &U Meidenproject is een coachingsproject voor allochtone meiden, die woonachtig of schoolgaand zijn in de deelgemeente Delfshaven. Met dit project willen wij meiden bewust maken van de kansen die ze hebben en kunnen grijpen! De grootste voorwaarde van het project is dat de meiden niet in de reguliere hulpverlening mogen zitten en een licht vorm van problematiek hebben.

Madeleine Maatstap is projectleider van het &U Meidenproject en vertelt het volgende: "We hebben dit project ontwikkeld voor allochtone meiden, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Er ligt een wereld aan mogelijkheden open voor deze meiden, vaak ontbreekt het hen echter aan voorbeelden en steun om die mogelijkheden te kunnen benutten. Wij signaleren dat deze groep extra aandacht nodig heeft. De coaches zijn zelf ook jonge vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Tijdens de wekelijkse ontmoeting zullen de coaches de meiden ondersteunen daar waar zij het nodig hebben".

Samen lopen zij trajecten af van 10 tot 12 weken. Een mogelijk traject kan zijn cultuur / diversiteit, voeding / beweging. De coach krijgt begeleiding van Jongerenorganisatie CABO door middel van intervisie. De meiden kunnen zichzelf aanmelden of worden via scholen, jongerenwerkers of buurtcentra doorverwezen.

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht