Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 31 oktober 2007

Persbericht

Mandaatbesluit burgemeester en het college van B&W

In de collegevergadering van 16 oktober 2007 heeft de burgemeester en het college van B&W een nieuw Mandaatbesluit vastgesteld. Daarbij is de uitoefening van een groot aantal bevoegdheden opgedragen aan verschillende functionarissen binnen de gemeente. Veelal gaat het daarbij om de bevoegdheid tot het nemen van besluiten door bijvoorbeeld een afdelingshoofd. De bevoegdheden waarom het gaat zijn opgenomen in een lijst.

Bij mandatering worden routinematige en technische, niet-politieke beslissingen neergelegd bij de ambtelijke organisatie. Doel daarvan is tweeledig. Enerzijds dat er slagvaardiger kan worden gehandeld, zodat inwoners sneller geholpen worden en anderzijds dat bestuurders minder uitvoerend bezig zijn. Hierdoor wordt hun werklast verlicht en komt er meer tijd beschikbaar voor het uitzetten van hoofdlijnen van beleid en het nemen van beslissingen van meer gewicht. Voor mensen die een brief van de gemeente ontvangen betekent het ook - en in bepaalde gevallen was dat al zo - dat die brief niet door maar namens de burgemeester of B&W door de gemandateerde functionaris wordt ondertekend.

Het mandaatbesluit ligt voor inwoners vanaf donderdag 1 november 2007 ter inzage in het gemeentehuis. Tegen het besluit kan vanaf die datum gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Als het om bevoegdheden gaat van de burgemeester kan bij hem een bezwaarschrift worden ingediend. Betreft het een bevoegdheid van B&W dan kan dat bij dit college.

////////////////////////////////////