Socialistische Partij

besluit randmeer mag niet onder tijdsdruk

31-10-2007 * In de commissie Ruimtelijke Ordening heeft de provinciale SP-fractie afgelopen maandag aangegeven niet akkoord te zijn met agendering van het Wieringerrandmeer 'op het laatste moment'.

In de commissievergadering afgelopen maandagmiddag (29 oktober) werd voor het eerst drie december als mogelijke datum genoemd voor bespreking van het Wieringerrandmeer in de statencommissie ruimtelijke ordening. Een datum voor het besluit van Provinciale Staten moet daar nog op volgen. De SP heeft haar twijfels of die datum wel haalbaar is, gezien het feit dat over een hoop actuele zaken rond het masterplan, de financiële paragraaf, de bestuursovereenkomst en de aanbestedingsprocedure nog niets bekend is.

,,Uit de media begrijpen wij dat de gemeenteraden van Wieringen en Wieringermeer nu al aangeven te weinig tijd te hebben voor een zorgvuldig afgewogen besluit. Ook wij hebben nog lang niet alle informatie ontvangen die nodig is voor zo'n beslissing. December lijkt dus simpelweg té kort dag,'' aldus SP-statenlid De Graaf.

Op vragen van de SP of het college van Gedeputeerde Staten hierover niet op korte termijn moet overleggen of uitstel vragen aan de verschillende partners antwoordde gedeputeerde Hooijmaijers ontkennend. De SP overweegt alsnog een poging te doen het Wieringerrandmeer vervroegd op de agenda te krijgen voor een gedachtenwisseling hierover met de andere partijen.

,,Wij willen voldoende tijd om alle kanten aan dit onderwerp te bespreken, en wij hebben geen zin om straks met 'het pistool op de borst' tot een eenzijdig besluit te worden gedwongen.''

Vanaf zaterdag drie november houdt de SP een handtekeningenactie in de gemeenten Wieringen en Wieringermeer voor het organiseren van een referendum over het Wieringerrandmeer.

voor informatie over de actie op internet:
www.schagen.sp.nl