Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/10)

TILBURG, 31 oktober 2007

Drie mannen aangehouden in het kader van donkere dagen offensief

TILBURG / OISTERWIJK: De politie heeft vannacht in het kader van het donkere dagen offensief drie arrestaties verricht. Het gaat om mannen die zich verdacht op hielden met inbrekersgereedschappen. Het politiekorps Midden en West Brabant wil een halt toeroepen aan de traditionele stijging van een aantal delicten in de periode oktober t/m maart. Tijdens dit offensief wordt onder meer extra gecontroleerd op mogelijke inbrekers. Het s nachts bij zich hebben van inbrekersgereedschap is strafbaar (APV).

De eerste arrestatie vannacht vond omstreeks 01.30 uur plaats op de Jacob Romanstraat in Tilburg Daar werd een 25-jarige man aangetroffen met inbrekersgereedschap. Hij had een stanleymes en een baco bij zich. De politie vermoedt dat de man geprobeerd heeft in te breken op een bouwwerk achter de kerk aan de Ringbaan West. Zijn auto, waarvan de motorkap warm aanvoelde, werd aangetroffen bij de toegangspoort van de bouwplaats. In de wagen lagen diverse inbrekerswerktuigen. De agenten zagen dat op het bouwwerk een bouwlamp meerdere malen aan en uit sprong. Even later werd de verdachte aangetroffen op de Jacob Romanstraat, zijn schoenen zaten onder modder. Het prikkeldraad boven het hek was doorgeknipt, waardoor er ruimte was ontstaan om daar overheen te klimmen. Op de bouwplaats vonden de agenten nog een tas en een betoonschaar. Ook waren enkele stroomkabels bij een kraan doorgeknipt. Al met al voldoende omstandigheden om de aangehouden man te verdenken van een (poging) tot diefstal. Hij is ingesloten.

De politie heeft vannacht, omstreeks 05.10 uur op de Gasthuisstraat in Oisterwijk twee arrestaties verricht. Het gaat om Rotterdammers die onder verdachte omstandigheden respectievelijk met
inbrekersgereedschap en zonder ID bewijs werden aangetroffen.

Agenten zagen vannacht op de Nijverheidsweg een auto staan. In het voertuig lag zichtbaar, gedeeltelijk onder een deken een steekkarretje en een ijzerzaag. De agenten kregen het vermoeden dat de inzittenden mogelijk op het industrieterrein ergens aan het inbreken waren. De agenten stelden een nader onderzoek in en troffen op de Gasthuisstraat een 40-jarige Rotterdammer aan die zich niet kon legitimeren. Hij zei dat zijn ID-bewijs in zijn auto lag. Even later zagen de agenten de bedoelde auto rijden. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder, een 28-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden omdat er in de auto diverse gereedschappen lagen. In het voertuig, dat niet verzekerd was, lag ook het paspoort van de andere man. Beide personen zijn aangehouden. De auto is in beslag genomen en kan pas terug naar de eigenaar op vertoon van geldig verzekeringsbewijs.

Man aangehouden die ammoniak over zijn vrouw gooit

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur in een pand in de wijk Oerle een 45-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Zijn 40-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling. Zij verklaarde dat haar man haar gisteravond een paar klappen had gegeven. Vannacht was haar echtgenoot dronken. Hij zette de muziek keihard aan waarna de aangeefster probeerde haar man naar boven te krijgen. Hierop werd hij agressief en gooide vervolgens de inhoud van een fles Glassex en een fles ammoniak over haar heen. Ze kreeg het goedje gelukkig niet in haar ogen. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Man opgepakt voor woninginbraak en huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur in de wijk Goirke-Hasselt in een woning een 36-jarige Tilburger aangehouden ter zake poging tot inbraak c.q. huisvredebreuk.

De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding, dat er ingebroken werd. Ze zagen dat het raam van de toegangsdeur vernield was. In de woning troffen ze op de bank de verdachte aan die zichtbaar onder invloed was van alcohol. Hij vertelde de dienders dat de woning van een vriend was die onlangs was overleden. Hij was naar binnen gegaan omdat hij naar eigen zeggen dichter bij de overledene wilde zijn. De agenten hebben de verdachte aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat er ook goederen uit de woning zijn verdwenen. Op de Nassaustraat werd een beeld terug gevonden dat uit de woning afkomstig blijkt te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte is ingesloten.

Oplichter betrapt in Tilburgs warenhuis

TILBURG: Een 39-jarige zwerver is gistermiddag in een warenhuis betrapt op oplichting. Hij probeerde achtereenvolgens een herenkostuum ter waarde van 149 euro en een doos met Playmobil ter waarde van 99 euro bij de Klantenservice zonder kassabon in te leveren voor geld. Hij had deze zaken gewoon uit de winkel gepakt en was er daarna mee naar de klantenbalie gelopen. Het personeel vertrouwde dat echter niet en waarschuwde de beveiliging. Hij verklaarde dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Hij was vanuit Rotterdam naar Tilburg gekomen. Hij gebruikte naar eigen zeggen 5 a 6 gram cocaïne per dag. Hij was naar een grootwinkelbedrijf gegaan omdat hij de ervaring heeft dat ze daar het makkelijkst omgaan met het innen van geld. Hij had zich toch echter vergist in de alertheid van het Tilburgse personeel. De verdachte is in verzekering gesteld.

Oosterhouters verdacht van straatroof

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.45 uur op de Goeman Borgesiusstraat twee Oosterhoutse knapen aangehouden die verdacht worden van een straatroof op de Westermarkt Er meldde zich gisteravond echter niemand als slachtoffer. Agenten gingen ter plaatse na een melding van een straatroof. Een nog onbekend slachtoffer vertelde aan enkele passanten daar dat twee Nederlandse jongens geprobeerd hadden haar te beroven. De agenten troffen uiteindelijk op basis van het opgegeven signalement en aanwijzingen van omstanders twee knullen aan. Het gaat om twee Oosterhouters van 21 en 23 jaar. De 21-jarige verdachte had nog enkele vonnissen openstaan voor in totaal 38 dagen. De andere verdachte is gisteravond vrijgelaten.

Winkeldievegge na achtervolging aangehouden

TILBURG: Een 29-jarige Tilburgse is gistermiddag in een kledingzaak op de Heuvel betrapt op de diefstal van een spijkerbroek ter waarde van 60 euro. Ze pakte het kledingstuk en stopte deze in haar tas. Toen zij langs de detectiepoortjes liep, ging het alarm af. De dievegge rende hard weg, achtervolgd door een medewerker. Een man op de fiets die de achtervolging gade sloeg, ging op eigen initiatief achter de dievegge aan en hield haar tegen. De vrouw had onderweg het gestolen goed in een vuilniszak gedeponeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk