Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics komt met financiële resultaten tweede kwartaal boekjaar 2008

Toename omzet en winst door groeiende vraag in het kantoor- en call center-segment en groei internationale verkopen; winst per aandeel overtreft verwachtingen

Hoofddorp, 31 oktober 2007 -- Plantronics Inc., (NYSE: PLT) heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2008 een omzet geboekt van $208,2 miljoen, tegen $194,9 miljoen in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzet lag binnen de eerder afgegeven prognose van $206 tot $212 miljoen. De winst per aandeel, berekend volgens de in Amerika gangbare GAAP boekhoudmethode, kwam uit op $0,34, tegen $0,26 in het tweede kwartaal een jaar eerder. De non-GAAP winst per aandeel was $0,39, tegen $0,32 een jaar eerder. Het verschil tussen GAAP en non-GAAP winst per aandeel is gelegen in de berekening van de kosten van optieregelingen. De Board of Directors heeft besloten tot de uitkering van een dividend van $0,05 per aandeel. Het dividend zal betaalbaar worden gesteld op 10 december 2007 aan aandeelhouders die dat zijn bij sluiting van de notering op 9 november 2007.

Ons belangrijkste oogmerk voor de lange termijn is de uitbreiding van groei in het kantoor- en contact centersegment, zegt Ken Kannappan, President en Chief Executive Officer. Verder stemt de toename van de omzet in draadloze kantoortoepassingen tot tevredenheid. Ook internationaal nam de omzet in dat segment toe. Onze nieuwe CS70N is goed ontvangen. De bruto winstmarge verbeterde met bijna drie punten dankzij voortgaande aandacht voor kostenreductie en productie-efficiency. Dit kwartaal zag ook de eerste leveringen van belangrijke Bluetooth-producten voor de consumer- en entertainmentmarkt, en producten voor het thuiskantoor. De nieuwe producten zijn goed ontvangen in de markt, aldus Kannappan

Audio Communications Group (ACG)
(Headsets voor kantoor en contact center, mobiele telefonie, computer, Clarity)

De omzet van de Audio Communications Group (ACG) van $181,0 miljoen in het tweede kwartaal was circa 11 procent hoger dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzetstijging was het resultaat van toegenomen vraag naar draadloze headsets, waarbij de verkoop van draadloze kantoorheadsets met 28 procent toenam en die van mobiele Bluetooth met 17 procent. De in mei van dit jaar geïntroduceerde CS70N leverde een aanzienlijke bijdrage aan de omzetgroei in dit segment.

Audio Entertainment Group (AEG)
(Altec Lansing)

De omzet in het tweede kwartaal in het AEG segment was met 27,2 miljoen duidelijk lager dan de omzet van $31,9 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Waar de herstructurering in dit marktsegment volledig afhankelijk is van een ingrijpende productvernieuwing, zijn er ook stappen gezet om deze divisie weer winstgevend te krijgen; daartoe behoort ook een nieuw management. De onderneming streeft ernaar om de divisie weer winstgevend te hebben in het decemberkwartaal van het komende boekjaar. Het Non-GAAP verlies uit gewone bedrijfsuitoefening bedroeg $9,6 miljoen in dit tweede kwartaal, tegen een verlies van $4,5 in dezelfde periode een jaar eerder.

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Gebaseerd op de huidige situatie verwacht Plantronics dat de netto omzet in het derde kwartaal van boekjaar 2008 voor de divisies ACG en AEG zal uitkomen tussen $230 miljoen en $235 miljoen.

De winst per aandeel voor het vierde kwartaal, berekend volgens de GAAP-methode, zal tussen $0,32 en $0,37 liggen. De winst per aandeel, berekend volgens de non-GAAP-methode, tussen $0,37 en $0,42.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics ervaring in mission critical communicatie waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden One small step for man& vanaf de maan. Plantronics producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Tot de Plantronics familie behoren de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity, and Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876.

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Elske van Gent

T: +31 (0)20 421 0565

E: elske@l-dj.nl