Metingen van Misco wijzen op betere prestaties van de fabrikanten

Misco Supply Chain Awards 2007 voor de best presterende fabrikanten en distributeurs

Amstelveen, 31 oktober 2007 Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Misco Nederland, leverancier van computers, software, randapparatuur en supplies, de best presterende fabrikanten en distributeurs bekroond met de Misco Supply Chain Awards. Gebleken is dat de fabrikanten van A-merken over de hele linie beter scoren dan vorig jaar. Ook hebben enkele fabrikanten en distributeurs de zeer hoge score van 2006 dit jaar nog weten te overtreffen.

Misco kent deze bekroningen toe op basis van de prestaties van de belangrijkste fabrikanten en distributeurs in het toeleveringskanaal. Deze prestaties worden gemeten volgens een methode die vijf jaar geleden in samenwerking met Universiteit Nyenrode is ontwikkeld. De methode richt zich op factoren die belangrijk zijn binnen een toeleveringsketen zoals snelheid, informatie, bereikbaarheid, kwaliteit, flexibiliteit en kosten.

Dit is voor de vijfde maal dat we deze Awards toekennen. De afgelopen jaren heeft ons meetsysteem zijn waarde duidelijk bewezen. Voor kwaliteit is procesbewaking nodig en dat vergt een meetsysteem dat veranderingen inzichtelijk maakt. Veel van onze fabrikanten en distributeurs hebben op grond hiervan prima verbeteringen doorgevoerd. Maar ik denk dat het niveau nog steeds verder verhoogd kan worden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat sommigen hun topscore van vorig jaar nog hebben weten te verhogen , zegt Eddy Gans, directeur van Misco in Nederland.

Over de hele linie doen alle fabrikanten in alle productgroepen het beter, alleen de softwarefabrikanten doen het minder. Hier blijven kansen liggen en dat betekent dat we dit extra aandacht moeten geven. Opmerkelijk is de stijging van alle computerfabrikanten; er zijn zelfs drie scores van boven de 7! De hardwarefabrikanten hebben hun toeleveringsketen duidelijk beter op orde dan vorig jaar , signaleert Gans. Opmerkelijk is dat de broadline distributeurs de snelheid van orderverwerking hebben weten te verbeteren. Vorig jaar scoorden zij rond de 8, terwijl hun score nu boven de 9 ligt, dankzij elektronische koppelingen tussen de systemen van de distributeurs en die van ons.

Een belangrijke, maar desondanks onderschatte ontwikkeling is dat online media zeer belangrijk zijn geworden bij het aankoopproces. Denk aan YouTube, maar ook aan user generated content , zoals reviews van producten. We zien dan ook dat onze orders via internet met bijna 100 procent zijn gestegen, terwijl het totale aantal orders met 26 procent is gegroeid ten opzichte van vorig jaar , aldus Gans.

Winnaars Misco Supply Chain Awards 2007

Misco heeft de volgende Awards toegekend:

In de categorie Fabrikanten werden vijf Awards uitgereikt. De Award Beste hardware ging net als vorig jaar naar Lenovo, de Award Beste in software naar Symantec, de Award Beste in netwerk- en datacomproducten werd overhandigd aan Belkin die een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt, en de Award voor Beste in overige producten ging wederom naar Targus. In de categorie Randapparatuur ging de award naar Logitech.

In de categorie Fabrikanten en Distributeurs ging de Award voor Beste marketing actie ook dit jaar naar HP vanwege de HP Printer Zomeractie. en Gaston Ludding van PST mocht dit jaar wederom de Award voor Beste contactpersoon in ontvangst nemen.

De categorie Distributeurs kent twee Awards: de Award voor Beste broadline distributeur , die dit jaar werd overhandigd aan Ingram, terwijl de Award voor Beste gespecialiseerde distributeur naar BAS Distributie ging.

Misco (Microcomputers Supplies Company).

In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in zijn categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985 en was tot


1 september 2004 bekend onder de naam 06 Computers, Software & Solutions. De naamswijziging is ingegeven door een toenemende internationalisatie die de organisatie enorme kansen biedt. Deze internationalisatie vereist optimale herkenbaarheid en de naam Misco reeds een begrip in een aantal landen biedt deze herkenbaarheid.

Misco (www.misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen, multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klant­tevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het virtual warehousing concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland circa 100 medewerkers.