Bureau Verkeershandhaving


Bellende automobiliste rijdt motoragent aan

31 oktober 2007

Dinsdag 30 oktober is 37-jarige motoragent van de Politie Twente betrokken geraakt bij een aanrijding. De motoragent was belast met het opsporen van bestuurders die handheld bellen.

Strengere controle
Sinds 1 september 2007 wordt strenger gecontroleerd op bellen tijdens het rijden. Hiervoor zijn onopvallende motorfietsen aangeschaft. Deze worden in combinatie met opvallende politievoertuigen ingezet voor de extra controles.

Over het hoofd gezien
Bij de onopvallende politiemotor is het zogenaamde 'stop-politie'- bord bevestigt aan de zijkant van de tank. Door oplichtende letters wordt het stopteken gegeven. De 37-jarige motoragent reed op zo'n onopvallende dienstmotor. De motoragent zag 's ochtends een 38-jarige vrouw uit Almelo al bellend haar auto besturen. De motoragent gaf de vrouw een stopteken door middel van het stopbord en reed hierbij links naast haar auto. Op de kruising sloeg de automobiliste plotseling linksaf, waarbij zij de motoragent over het hoofd zag. De vrouw botste tegen de motoragent die hierdoor van zijn motor viel. De agent heeft diverse bloeduitstortingen en zijn motor, kleding en helm raakten beschadigd. De vrouw hield tijdens de aanrijding haar mobiele telefoon nog steeds aan haar linkeroor. Ook gaf zij geen richting aan. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt.