Byteplanet gaat live TV maken met VidiGo Live.

31/10/2007 12:02
Delta Solutions B.V.



Persbericht

Hilversum, 31 oktober 2007

Byteplanet gaat live TV maken met VidiGo Live.

Byteplanet, producent van interactieve televisieformats als bijvoorbeeld Astro TV(dagelijks live op Net5 vanaf 10.30), kiest voor een revolutionaire techniek voor het maken van live televisie. Byteplanet is de eerste TV producent die gaat werken met het TV-productie systeem, VidiGo Live van Delta Solutions B.V. VidiGo Live is een 100% software oplossing voor de productie van live televisie. Delta Solutions heeft VidiGo Live gelanceerd op de IBC, afgelopen september.

Delta Solutions richt zich met VidiGo Live zowel op traditionele broadcasters als op nieuwkomers op het gebied van (IP)TV. Door het groeiende aantal kanalen op alle mogelijke platformen neemt de vraag naar efficiënte en flexibele productie processen toe. VidiGo Live is Live TV maken vanuit één computer. Hiermee wordt het mogelijk om tegen zeer lage kosten themakanalen en (interactieve) niche formats te exploiteren.

VidiGo Live maakt de productie van live televisie flexibeler, eenvoudiger en goedkoper. VidiGo Live vervangt de traditionele hardware set up door een revolutionair software systeem. Audio, video en (Flash)graphics worden allen door één PC afgehandeld. Drie touchsreens zorgen via een zeer vriendelijke en herkenbare interface voor de bediening.

'Onze markt vraagt om innovatieve en kostenefficiënte productietechnieken', aldus Herman Bekenkamp van Byteplanet. 'VidiGo Live maakt het voor ons mogelijk om zeer flexibel en relatief goedkoop te produceren en bovendien nieuwe formats uit te proberen die gebruik maken van grotere interactiviteit.'

'Deze overeenkomst is voor Delta Solutions de bevestiging dat haar visie op video productie de juiste is, aldus Reinout Lempers - commercieel directeur van Delta Solutions. 'Op de IBC zagen wij dat er wereldwijd een grote interesse bestaat voor VidiGo Live, maar Byteplanet is nu de eerste die het systeem dagelijks zal gebruiken. De komende maanden staan vele pilots gepland met grote productiebedrijven en wij verwachten dat VidiGo Live de productie van televisie blijvend zal gaan veranderen.' Links: http://www.deltasolutions.nl