Master Classes filosofie voor zakelijk leiders in WTC Rotterdam


ROTTERDAM, 20070824 -- Om de filosoof in de zakelijk leider te ontwikkelen, organiseert Liberaxion vanaf 31 oktober 2007 in het WTC Rotterdam de Master Class Cyclus Leiderschap & Verandering. De cyclus wordt een 'meeting of minds' van managers en ondernemers met spraakmakende hedendaagse filosofen (Herman Philipse, Wiep van Bunge, Jan Sleutels, Awee Prins, Ad Verbrugge). Het programma stelt mensen in staat hun persoonlijk leiderschap in zakelijke verandering op originele wijze te doordenken. In elke Master Class staat een Meester Filosoof uit het verleden centraal (Plato, Spinoza, Kant, Heidegger, Aristoteles).

Filosofie keert met deze zakelijke Master Classes terug naar waar zij ooit ontstaan is: de marktplaats. En biedt daarmee een alternatief voor het hedendaagse, dominante (be)rekenende managementdenken dat volgens Hans Veldhuis van Liberaxion Business Philosophy belemmerend werkt voor authentiek leiderschap. 'Instrumenteel denken is noodzakelijk maar niet voldoende voor leiderschap in veranderende markten. Vrij ondernemerschap vraagt om andere, praktische wijsheid. Om vrij te kunnen handelen, moet je eerst leren vrij te denken' aldus Veldhuis. Filosofische reflectie biedt daarmee uitzicht op een andere zakelijke zingeving en een authentiek persoonlijk engagement.

Liberaxion vormt als organisatie de brug tussen de huidige zakenwereld en de westerse filosofische traditie. `Wat Plato of Spinoza heeft gezegd, zetten wij om in thema's die voor zakenmensen relevant zijn. Mijn internationale ervaring met business executives heeft de waarde van filosofie voor ons bedrijfsleven bewezen. Mensen en bedrijven bleken verstrikt in de managementmatrix van de business school en hadden daadwerkelijk baat bij andere, filosofische reflectie.' Veldhuis is ervan overtuigd dat de Westerse filosofie de bevrijdende inzichten en methoden geeft voor een nieuwe bezieling van de ondernemersgeest. Hij parafraseert Plato: `Als filosofen geen zakelijk leiders zijn, wordt het tijd dat zakelijk leiders filosofen worden.'

Meer informatie over de Master Class kunt u vinden op www.liberaxion.com.