CDA

29 oktober 2007 - Persbericht -
Debat over jeugd- en gezinsbeleid

Het CDA organiseert op woensdag 31 oktober a.s. in congrescentrum De Eenhoorn, Wilhelminaplein 33 te Amersfoort (tegenover station) een debat over jeugd- en gezinsbeleid.

Aan dit debat wordt deelgenomen door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs en Tweede Kamerlid en woordvoerder Mirjam Sterk. Ook voorzitter Willemien Meershoek van Scouting Nederland en Werner van Katwijk van Ouders & Co leveren een bijdrage aan het debat. Het debat begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur.

Het eerste deel van de bijeenkomst gaat meer specifiek over jeugd- en gezinsbeleid. Tweede Kamerlid Mirjam Sterk en Werner van Katwijk van Ouders en Co
Daarna volgt de discussie met de zaal.

Het tweede deel van het debat gaat over jeugd en onderwijs. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en Willemien Meershoek (directeur Scouting Nederland) houden korte toespraken. Daarna volgt het debat met de zaal.

Het debat wordt geleid door Brigitte van Haaften, lid van het Dagelijks Bestuur.

Jeugd- en gezinsbeleid hoog op de agenda
Ook tijdens het partijcongres van 10 november a.s. in Utrecht zet het CDA jeugd- en gezinsbeleid hoog op de agenda. Tijdens een deelsessie wordt over het onderwerp gedebatteerd met Inge Vervotte (CD&-prominent en oud-minister voor Jeugd- en Gezinsbeleid), Marja van Bijsterveldt en Mirjam Sterk.
In het plenaire deel van het congres spreken Inge Vervotte en Mirjam Sterk over jeugd- en gezinsbeleid