Politie Rotterdam Rijnmond




* POLITIE ARRESTEERT OVERVALLER
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-Centrum heeft met de aanhouding van een 41-jarige Rotterdammer de overval op een parfumerie aan de Meent opgelost. Vrijdagmiddag 19 oktober jl. kwam een onbekende man de winkel binnen. Hij zei dat hij een vuurwapen bij zich had en bedreigde het personeel. Met een onbekend geldbedrag uit de kassa maakte de man zich uit de voeten. De recherche stelde een uitgebreid onderzoek in. Camerabeelden o.a. van de verdachte werden onder politiepersoneel verspreid. Nadat z'n identiteit was vastgesteld werd de aanhouding gepland op maandagavond jl. in zijn woning. Rond negen uur kwam echter het bericht dat de verdachte elders in de stad, in de Blankenburgstraat, op signalement was aangehouden door surveillerende agenten. Bij zijn aanhouding verzette de Rotterdammer zich en is er gebruik gemaakt van pepperspray. Bij hem werd een mes aangetroffen. De Rotterdammer is in verzekering gesteld en wordt tevens verdacht op de avond van zijn aanhouding op de Westersingel, zonder aanleiding, een student met een mes te hebben bedreigd.
De recherche onderzoekt of de verdachte mogelijk betrokken is bij andere overvallen.


* VERWARDE VROUW
ROTTERDAM - De politie van het district Centrum heeft dinsdagmiddag een 24-jarige Rotterdamse in verwarde toestand aangehouden.
Omstreeks kwart voor één stond de vrouw met een teddybeer en een plastic tas op het Stationsplein. Ze schreeuwde dat er een bom in de teddybeer zat en daarbij had ze nog verschillende pakketjes in zilverfolie rond haar middel gebonden die de suggestie wekten dat ook daar explosieven in konden zitten.
De vrouw werd met handboeien aan een hek vastgezet zodat ze niet kon gaan lopen, waarna de nodige veiligheidsmaatregelen werden genomen in samenwerking met de Spoorwegpolitie en de RET. Het treinverkeer werd stilgezet en het publiek opgehouden, zodat er een veilig gebied ontstond. Twee onderhandelaars van het korps Rotterdam - Rijnmond hebben vervolgens contact met haar gezocht, dit leidde tot de ontmanteling van hetgeen ze om haar middel had gebonden. Medewerkers van de afdeling Wapens en Munitie onderzochten de verpakkingen, teddybeer en plastic tas. In geen van deze spullen werd een explosief aangetroffen. De 24-jarige vrouw is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.