KNWV

Nieuwsbericht Surfen

31-10-2007

Adriaan van Rijsselberghe wint NK Slalom Windsurfen

Zondag 28 oktober vond het Nederlands Kampioenschap Slalom Windsurfen plaats in Almere. Voor de categorie slalom waren de omstandigheden minimaal, maar de wedstrijd kon alsnog doorgaan. Op het koude water van Almere konden in totaal 2 eliminaties van 9 heats gevaren worden. De 36 deelnemers trotseerden de kou in de strijd om de nationale slalom titel.

Adriaan van Rijselberghe (Texel) was zijn concurrent Dirk Doppenberg (Leusden) en broer Dorian van Rijselberge (Texel) in de eerste eliminatie net voor. Bij de finaleheat van de tweede eliminatie kwam veteraan Ron Ruiter (Heerhugowaard) als eerste over de finish voor Adriaan van Rijselberghe en Peter van de Lugt (Hoek van Holland).

Adriaan van Rijselberghe kwam op zondag overall het sterkst uit de wedstrijd en werd, na eerder dit jaar tweede te worden in de course race discipline, Nederlands kampioen. Dirk Doppenberg kwam als tweede op het podium net voor Adri Keet (Oostzaan) die derde was geworden.

Bij de jeugd was Teade de Jong (Verwert) het sterkst en werd net als in de course race discipline Nederlands kampioen. Dorian van
Rijselberghe kwam een paar punten te kort voor het Nederlands
kampioenschap en werd tweede. Kay van Berlo (Beek en Donk) kwam uit op een derde plaats en was daar zeer tevreden over.

Men:

1e plaats: Adriaan van Rijsselberghe

2e plaats: Dirk Doppenberg

3e plaats: Adri Keet

Jeugd:

1e Teade de Jong

2e Dorian Rijsselberghe

3e Kay van Berlo