KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

31-10-2007

Schuttevaerrace 2008

Jaarlijks wordt rond eind mei, begin juni op het IJsselmeer en Waddenzee de Schuttevaerrace gehouden. In 2008 vindt deze plaats op 5, 6 en 7 juni.
Deze bijzondere wedstrijd bestaat uit elf trajecten met daarbij een Lemans start in Stavoren en de finish in Hindeloopen. Binnen het totale traject wordt ook nog eens de eilanden Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling aangedaan waarbij bemanning ook hardlopend en fietsend afstanden moet afleggen.

Maanden voor aanvang van de race trainen de atleten op hun
uithoudingsvermogen en vooral om hun discipline in het donker te kunnen uitvoeren. De KWS Schuttevaerrace is tenslotte non-stop. Zowel zeilen, fietsen en lopen vindt ook in de nacht plaats.

Er zijn geen hoge criteria, alle schepen moeten ORC gemeten zijn en de sporters mogen geen proflicentie hebben maar verder heeft ieder schip zo zijn eigen sportieve discipline. Er doen hele snelle schepen mee met zeer goede sporters maar er zijn ook gewone boten met goede zeilers aan boord die op handicap en soms door uitgekiend
stroomvoordeel zich toch hoog weten te kwalificeren.
In ieder geval is de schuttevaerrace voor velen een wedstrijd waar alles in zit en uiteraard met een heel gezellige slotavond met BBQ.

Inschrijven
Binnenkort beginnen de inschrijvingen weer en wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden van de schuttevaerrace, dan kunt u zich op de site inschrijven voor de nieuwsbrief waarin regelmatig nieuwtjes staan. Klik op onderstaande link.

Internetadres: www.schuttevaerrace.nl