Gemeente Coevorden

Gemeente stelt EUR 12.000 beschikbaar voor brug over Schoonebekerdiep

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft besloten
EUR 12.000 beschikbaar te stellen voor een brug over Schoonebekerdiep. Behalve de gemeente komen ook het Recreatieschap Drenthe, Gemeente Emlichheim, Waterschap Velt en Vecht en de Provincie Drenthe over de brug om de totale kosten van EUR 39.000 te financieren. De brug wordt zuidelijk van Weijerswold grenzend aan de weg Zur Maate in Duitsland gerealiseerd.

De aanleg van de brug past binnen het door de gemeenteraad vastgestelde toeristisch-recreatief beleidsplan. Het stimuleren van routegebonden vormen van recreatie in een uitgekiend netwerk van verbindingen is één van de beleidsdoelstellingen. Het buitengebied van onze gemeente leent zich bij uitstek voor actieve vormen van recreatie. De aanleg van de brug draagt bij aan de ontwikkeling van het recreatief netwerk.

Aan de oostkant van de stad Coevorden is de nieuwe woonwijk Ossehaar gerealiseerd. In dit uitbreidingsplan is gestreefd naar een goede samenhang tussen stad en platteland, tussen de functies landbouw, natuur, recreatie en waterbeheer. De stadsrandzone wordt gezien als uitloopgebied, maar vormt daarnaast ook een onderdeel van het fiets- en voetpadennetwerk.

Voor de aanleg wordt door meerdere partijen samengewerkt. Waaronder de provincie, de DLG, het Recreatieschap Drenthe, het Waterschap Velt en Vecht, de gemeenten Emlichheim en Coevorden. Dit project past binnen de beleidsdoelstelling om de samenwerking tussen partijen te verbeteren. Het Waterschap Velt en Vecht is op grondgebied van de gemeente Emmen bezig met de herinrichting van het Schoonebekerdiep.

De brug moet op basis van de subsidievoorwaarden van het project Outdoor Offensief Drenthe voor 1 januari 2008 gerealiseerd zijn. Het Outdoor Offensief Drenthe van het Recreatieschap Drenthe is een koepelproject, bestaande uit diverse deelprojecten.