Gemeente Coevorden

Aquano brengt veertien nieuwe arbeidskrachten voort

Langdurig werklozen via leerwerkproject aan nieuwe baan geholpen

Twintig, soms langdurige, werklozen hebben van begin juni tot eind september deelgenomen aan het leerwerkproject Aquano. Veertien van hen hebben dankzij dit project regulier werk gevonden of zijn daar nu voor in opleiding. "Een mooi resultaat", aldus wethouder Truus Pot-Eland. "Ondanks het slechte zomerweer en de brand van zondagmorgen 26 augustus kunnen we toch spreken van een succesvol seizoen."

Onder de naam Aquano zette De Werkfabriek in opdracht van de gemeente Coevorden vorig jaar een nieuwe toeristische en recreatieve attractie op in de grachten van Coevorden. Aan de Melkkade en later aan de Burgemeester Van de Lelysingel konden bezoekers een kano of waterfiets huren om de vestingstad Coevorden vanaf het water te verkennen. Een project met enthousiaste medewerkers, die door dit project werkervaring opdoen en zo meer kans hebben op een reguliere baan.

Na de brand van zondagmorgen 26 augustus is op 6 september een doorstart gemaakt. In totaal hebben 472 mensen een waterfiets of kano gehuurd. De laatste twee weken van de schoolvakantie waren de topweken voor Aquano. Dankzij dit project zijn veertien medewerkers doorgestroomd naar een betaalde baan.

"We voeren een actief beleid om de werkloosheid terug te dringen. De Werkfabriek is één van de instanties waar de gemeente mee samenwerkt in het Work First-traject." De gemeente Coevorden heeft al een aantal succesvolle projecten opgezet in het kader van Work First. Bijvoorbeeld de bouw van een replica van 't Armhoes in Sleen bij openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord.