Politie Haaglanden

Persberichten 31 oktober

Haaglanden, 31-10-2007

Agressieve winkeldief aangehouden
Den Haag Een medewerkster van een winkel aan de Fahrenheitstraat wilde op dinsdag 30 oktober rond 14.15 uur in de tas kijken van een man die zij verdacht van winkeldiefstal. De verdachte, een 45-jarige Hagenaar, begon wild om zich heen te slaan en sloeg ook de medewerkster om weg te kunnen komen. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de politie de man aanhouden in de Edisonstraat. De verdachte bekende de diefstal. Het shirt dat hij gestolen had, werd in beslag genomen.

Automobilist rijdt bromfietser aan
Den Haag Een automobilist die dinsdagmorgen 30 oktober omstreeks 08.45 uur op de Melis Stokelaan door het rode verkeerslicht reed, heeft daarbij een 18-jarige Haagse aangereden. De man, een 24-jarige Hagenaar, sorteerde op de kruising met de Dedemsvaartweg links voor, om linksaf de Dedemsvaartweg op te rijden. Hij reed echter rechtdoor de Melis Stokelaan af, waarbij hij het rode licht voor rechtdoorgaand verkeer negeerde. Omdat de man rechtdoor reed, reed hij het meisje aan dat op dat moment op haar bromfiets het fietspad op de Dedemsvaartweg volgde en rechtdoor de kruising met de Melis Stokelaan over reed. De bromfiets was total loss en het slachtoffer werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zij aan het ongeval geen blijvend letsel heeft overgehouden. Controle van de automobilist wees uit dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De Technische Ongevallen Dienst heeft de aanrijding onderzocht. Tegen de Hagenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Boze huurder aangehouden
Den Haag Een 58-jarige Haagse verhuurder van een woning heeft dinsdag 30 oktober rond 19.45 uur een klap gekregen van de 33-jarige huurder van het pand. De verhuurder had de bewoner aangesproken op een huurachterstand. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarna de huurder de verhuurder een klap gaf. De huurbaas rende vervolgens weg en waarschuwde de politie. De huurder is in de Ter Heijdestraat aangehouden voor mishandeling.

Vijf mannen aangehouden na vechtpartij
Den Haag Getuigen waarschuwden woensdag 31 oktober rond 2.30 uur de politie nadat zij hadden gezien dat groepjes jongeren stenen naar elkaar gooiden in de Noordstraat. De jongeren zouden ook een mes of vuurwapen bij zich hebben. Toegesnelde agenten zagen daar enkele jongeren wegrennen. Ze gingen er achteraan en hielden uiteindelijk vijf Hagenaars mannen aan in de leeftijd van 17 tot 25 jaar. Een zesde man deed aangifte en verklaarde dat hij door een groep jongens van zijn fiets werd gegooid toen hij met twee vrienden door de Noordstraat fietste. Daarbij zou hij geslagen zijn met een stalen pijp en er zouden stenen naar hem gegooid zijn. De recherche onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.

Minderjarigen steken vuurwerk af
Den Haag Surveillerende agenten hielden dinsdagavond 30 oktober omstreeks 20.15 uur drie minderjarige Hagenaars aan omdat zij vuurwerk afstaken op de C.A. van Beverenstraat. De jongens (15 en 16 jaar) hadden 11 vuurpijltjes, 11 astronauten, 4 strijkers, 2 toffees (zwaar vuurwerk) en 1 vlinder (nitraat) bij zich. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Tijdens het verhoor verklaarde één van de verdachten dat hij samen met zijn moeder in België vuurwerk was gaan kopen en dat hij en één van zijn aangehouden vrienden nog meer vuurwerk thuis hadden liggen. Ook dit vuurwerk werd in beslag genomen. In totaal ging het om 900 strijkers, 30 toffees, 12 black widows meerdere dozen nitraat, vuurpijlen en ratelbanden. Eén van de jongens kreeg een verwijzing naar bureau HALT. De twee jongens waarbij thuis het vuurwerk in beslag werd genomen, kregen een proces-verbaal. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed, te snel en zonder rijbewijs
Den Haag Surveillerende agenten zagen dinsdagmorgen 31 oktober omstreeks 03.00 uur een 20-jarige Rotterdammer met een snelheid van 154 km/uur in zijn auto over de snelweg A13 rijden. De agenten controleerden de man, waarbij bleek dat hij gedronken had en niet in het bezit van een geldig rijbewijs was. De man werd aangehouden en blies op het politiebureau 455 ugl. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Omdat zijn inzittenden ook onder invloed van alcohol waren, kregen zij na een blaastest beiden een rijverbod van respectievelijk vier en acht uur. Eén van hen, een 22-jarige beginnend bestuurder uit Rotterdam, werd anderhalf uur later later, toch rijdend in een auto aangetroffen op de Klapwijkseweg in Pijnacker. De man werd daarvoor aangehouden en blies op het politiebureau blies hij 530 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Drie meisjes aangehouden na aanbrengen graffiti Rijswijk - Drie meisjes in de leeftijd van twaalf en dertien jaar afkomstig uit Den Haag zijn op dinsdag 30 oktober om 16.25 uur aangehouden op de Alberdinck Thijnstraat . De meisjes worden er van verdacht een bushokje op de Huis Te Landelaan nabij de Van Vredenburchweg te hebben beklad. De drie zijn meegenomen naar een politiebureau.

Hennepkwekerij aangetroffen
's-Gravenzande (Westland) - Op dinsdag 30 oktober omstreeks 14.40 uur werd er in een tuinbouwbedrijf aan de Noordlandseweg een hennepkwekerij aangetroffen. In het bedrijf werden de twee eigenaren een 37 en 39-jarige man uit Maasdijk en Wateringen aangehouden en een 40-jarige vrouw uit Den Haag die daar werkte. In totaal werden 605 moederplanten, 33.600 stekken en 665 gram gedroogde hennep in beslag genomen. De kwekerij is ontmanteld en de drie verdachten zijn ingesloten.

Getuigen vermoedelijke brandstichting gezocht
Maasland Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een brandstichting bij een muziekvereniging aan het Doelpad in Maasland. Dinsdagavond 30 oktober omstreeks middernacht kwam bij de politie de melding binnen van een brand aan het Doelpad. Ter plaatse bleek het om het pand van de muziekvereniging te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. De politie houdt woensdag een buurtonderzoek en verzoekt mensen die meer weten over deze brandstichting zich te melden. U kunt de recherche van Bureau Westland bereiken via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met M. 0800-7000.

Vrouw aangereden
Delft - Een 36-jarige vrouw uit Zoetermeer is op dinsdag 30 oktober om 17.35 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Papsouwselaan ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats. De vrouw wilde aldaar oversteken, maar werd daarbij aangereden door een 75-jarige automobilist uit Delft. De vrouw raakte door de aanrijding gewond en is overgebracht naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Naar de juiste toedracht van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld.