Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 31-10-2007

Mishandeling

UTRECHT Op de Marsstraat vond dinsdagavond een vernieling en mishandeling plaats waarbij een man gewond raakte.

Rond 19.35 uur hoorde een man dat er vuurwerk in zijn straat werd afgestoken. De 26-jarige man liep naar buiten en sprak de jeugd aan. Na enige tijd hoorde en zag de man dat er wederom vuurwerk in de buurt van zijn auto werd afgestoken. Toen hij naar buiten ging zag hij schade aan zijn auto. Op straat ontstond een woordenwisseling waarbij de man besloot de politie in te seinen.

Op het moment dat de man zijn telefoon pakte en de politie belde, werd hij door één van de jongens tot twee maal toe hard in zijn gezicht geslagen. Ter plaatse trof de politie de jongens niet meer aan. Uit getuigenverklaringen werd duidelijk dat een 16-jarige jongen uit Utrecht verantwoordelijk was voor de mishandeling. De jongen werd gebeld met de mededeling dat hij zich op het bureau moest komen melden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten zagen rond 22.40 uur een bestuurder over de Europalaan rijden. De man ramde met zijn auto een aantal paaltjes en reed gewoon verder. Aan het eind van de Europalaan kreeg de 33-jarige bestuurder uit Nieuwegein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 760 ug/l uit. De Nieuwegeiner kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Dronken dief aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie en man aangehouden omdat hij uit een ziekenhuis een computer en apparatuur had weggenomen.

Een 29-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 22.10 uur bij het ziekenhuis aan de Bosboomstraat naar binnen gebracht. De man zou op straat onwel geworden zijn. De artsen constateerde dat de Utrechter onder invloed was en stuurde hem na onderzoek weer naar huis. Op het moment dat hij het ziekenhuis verliet nam hij een computer en een aantal medische spullen mee. De politie werd gewaarschuwd en hield de man aan. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 15.15 uur dat twee meisjes zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat de twee meisjes 14 en 15 jaar uit Veenendaal kleding hadden weggenomen en de winkel zonder af te rekenen wilde verlaten. Hierop werd ingegrepen en werden de meisjes aangehouden. Beiden werden voor verhoor op hget6 bureau ingesloten.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Chilidreef heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Chilidreef. Omdat er niet werd opengedaan werd de voordeur opengebroken. In de woonkamer van het huis werd een complete hennepkwekerij met 138 planten aangetroffen. Alle apparatuur en planten werden in beslag genomen. De 34-jarige bewoner zal over de kwekerij gehoord worden.

Laatst gewijzigd 31-10-2007 10:48 | © Politie Utrecht