Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 31-10-2007

Belediging

MAARSSEN Op de late avond van dinsdag 30 oktober werd een man voor belediging aangehouden. Een andere man voor het niet voldoen aan een vordering.

Rond 23.20 uur bevonden enkele agenten zich voor het politiebureau op het Bisonspoor. Zij zagen dat twee mannen langs het bureau liepen en hoorden dat één van hen de agenten uitschold. Het tweetal liep door naar een parkeergarage en de agenten gingen achter hen aan.

In de parkeergarage zagen de agenten dat één van de mannen tegen een muur stond te plassen. De andere man, degene die de agenten had uitgescholden, bevond zich in zijn nabijheid. Deze verdachte, een 46-jarige Utrechter, werd aangehouden. De andere man probeerde dat te voorkomen en weigerde weg te gaan. Daarop werd ook deze verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, aangehouden.

De 46-jarige Utrechter kreeg een bekeuring voor belediging, zijn 22-jarige plaatsgenoot bekeuringen voor het wildplassen en voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Fietsverlichting

MAARSSEN Bij een fietsverlichtingscontrole op de Straatweg werden op dinsdagavond 30 oktober van 22.00 uur tot 22.30 uur vijf fietsers bekeurd.

Bromfietser aangehouden

VINKEVEEN Een 16-jarige jongen uit Vinkeveen werd op dinsdagavond 30 oktober aangehouden. Enkele maatjes van hem gedroegen zich vervelend.

Rond 20.20 uur zagen agenten een jongen op een bromfiets zonder kenteken over de Plevierenlaan rijden. De agenten gingen achter hem aan en zagen dat hij op de Pijlstaartlaan bij een groep jongeren stopte. De agenten spraken de jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, aan. Zij vroegen om zijn legitimatie en de papieren van de bromfiets. Beide had hij niet bij zich, waarop de jongen werd aangehouden.

De verdachte had kennelijk niet zon zin om met de agenten mee te gaan en probeerde weg te lopen. Toen een agent hem beetpakte, zwaaide de verdachte met zijn helm om zich heen. Daarop werd hij naar de grond gebracht. Twee kennelijke maatjes van de jongen probeerde hem te ontzetten. Pas toen een agent zijn pepperspray pakte, hield het tweetal afstand. Daarop werd de verdachte geboeid en naar het politiebureau overgebracht.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een kentekenplaat en het niet tonen van het rijbewijs.

Snelheidscontrole

WOERDEN De politie heeft op dinsdag 30 oktober van 14.15 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Steinhagenseweg gehouden. Van 1821 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 446 bestuurders reden harder dan de maximaal toegestane 50 km/u. De topper reed 81 km/u.

Sturen

MAARSSEN Doordat de sturen van twee fietsen elkaar raakten, kwam op dinsdag 30 oktober één van de fietsers ten val.

Rond 15.30 uur fietste een 13-jarige jongen uit Maarssen over het fietspad aan de Straatweg, komende uit de richting van Breukelen en gaande in de richting van Utrecht. Doordat hij niet voldoende rechts hield, raakte hij met zijn stuur het stuur van de fiets van een tegenligger, een 20-jarige vrouw uit Maarssen.

De Maarssense kwam ten val en liep een hoofdwond op. Zij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De 13-jarige jongen liep bij de aanrijding een lichte verwonding aan zijn hand op.

Laatst gewijzigd 31-10-2007 10:44 | © Politie Utrecht