Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 31-10-2007

Fietsverlichting

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 30 oktober op het Onderdoor en het Schonenburgseind een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Daarbij werden 28 fietsers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het zich zonder redelijk doel ophouden in een portiek (5), rijden zonder helm (2), te hoge constructiesnelheid (1) en rijden zonder rijbewijs (1).

Aanrijding onder invloed

HAGESTEIN Op dinsdag 30 oktober botsten twee autos op elkaar. Eén van de bestuurders had te veel gedronken.

Rond 19.55 uur reed een 21-jarige automobilist uit Hoofddorp over de Dorpsstraat, komende uit de richting van de Biezenweg. Op de kruising met de Stuwstraat verleende de Hoofddorper geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 37-jarige automobilist uit Zeist, met een aanrijding tot gevolg. De beide bestuurders raakten niet gewond.

De automobilist uit Zeist bleek te veel alcohol achter zijn kiezen te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Zeister 295 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Invalide man beroofd

VIANEN Op dinsdag 30 oktober werd een invalide man door twee verdachten van zijn tas beroofd.

Rond 14.10 uur parkeerde een 42-jarige man uit Vianen zijn auto op een parkeerplaats aan de Kerkstraat. Hij stapte uit en zette achter zijn auto zijn rolstoel in elkaar. Hij ging in zijn rolstoel zitten en werd door een man aangesproken. Terwijl de Vianees met de man sprak, zag hij dat een andere man om hem heen liep en zijn buideltasje uit de auto griste. De Vianees gaf hem een tik om te voorkomen dat hij er met het tasje vandoor ging, maar kreeg vervolgens zelf een klap tegen zijn hoofd. De andere verdachte trok aan de rolstoel, waardoor het slachtoffer bijna ten val kwam. Vervolgens gingen de verdachten er met het tasje te voet vandoor.

Signalementen:

De eerste man had een (grauw) blanke huidskleur, mogelijk Oost Europees, 20- 30 jaar, 1.75 1.85 meter, breed postuur, bol gezicht en hij was ongeschoren. De man droeg een flodderbroek (soort trainingspakstof), donkere jas met capuchon. De capuchon was voorzien van een witte bies.

De tweede verdachte was een blanke man, vermoedelijk Nederlands, 1.75 1.85 meter en een tenger postuur. Hij zag er mager en onverzorgd uit. Hij droeg een strakke spijkerbroek, witte sportschoenen en een donkerblauwe trui met capuchon.

Aan de hand van het signalement hebben meerdere politie-eenheden naar de verdachten uitgekeken, maar zij werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer hield een bult aan zijn hoofd aan de gewelddadige beroving over. Hij deed aangifte.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien, de verdachten hebben zien vluchten of menen hen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op dinsdag 30 oktober werden een man en een vrouw op verdenking van winkeldiefstal aangehouden.

Rond 16.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Ravenswade dat een man en een vrouw samen in de winkel liepen. De man pakte enkele goederen uit de stelling en stopte die in zijn jaszak. Daarna liep het tweetal langs de kassa, zonder de spullen af te rekenen. Het tweetal, een 52-jarige man en een 51-jarige vrouw beiden uit Odijk, werd door de medewerker aangehouden voor diefstal in vereniging.

De verdachten werden even later overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Bij hun verhoor bleek dat de man op eigen houtje had gehandeld. De vrouw werd in vrijheid gesteld. De man kreeg een bekeuring van 130.

Laatst gewijzigd 31-10-2007 10:47 | © Politie Utrecht