Gemeente Beek


Verkeer in Spaubeek

Op 27 september j.l. vond de startbijeenkomst plaats voor het verkeersarrangement Spaubeek. De bedoeling was om te inventariseren welke verkeersproblemen in Spaubeek leven en uit de aanwezige inwoners een werkgroep te formeren die samen met de gemeente, politie en Veilig Verkeer Nederland onder leiding van het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg) voorstellen zal doen om de problemen op te lossen. De voorgestelde maatregelen worden eerst gerapporteerd aan de inwoners van Spaubeek en daarna voorgelegd aan het college. Er wordt naar gestreefd om het proces binnen ca. 4 maanden af te ronden.

Tijdens de startbijeenkomst kwamen de volgen problemen naar voren:


* verkeerssnelheden / intensiteiten Hobbelrade;
* overlast verkeer Schoolstraat rond sportvelden/school;
* parkeren Zandstraat;

* verkeerssnelheden/intensiteiten Op t Veldje;
* parkeeroverlast/sluipverkeer Burg. Visschersstraat;
* verkeerslichten Zandstraat;

* verkeerssnelheden Zandstraat / Soppestraat / Kupstraat / Dorpstraat;

* kruispunt Musschenberg / Hobbelrade / Burg. Visschersstraat.

Het aantal aanwezigen op de startbijeenkomst was te laag om een representatieve bewonerswerkgroep te kunnen formeren. Als u over de oplossing van bovenvermelde problemen wilt meedenken dan wordt u hierbij uitgenodigd zich aan te melden voor de werkgroep. Als er andere verkeersknelpunten van algemene aard zijn (dus geen individuele problemen) die volgens u om een oplossing vragen, dan kunt u die kenbaar maken. Uiteraard kan niet alles opgelost worden. Het is aan de werkgroep om te bepalen welke problemen het meest urgent zijn.

Het is de bedoeling dat de werkgroep uit maximaal 15 inwoners bestaat. De werkgroep komt 3 á 4 keer bij elkaar. Als het aantal aanmeldingen méér dan 15 bedraagt dan vindt een selectie plaats op basis van een evenwichtige verdeling over de diverse straten en buurten. De personen die zich tijdens de startbijeenkomst hebben aangemeld hoeven dit niet opnieuw te doen.

U kunt zich tot uiterlijk 20 november a.s. schriftelijk aanmelden bij de gemeente Beek, Postbus 20 6190 AA Beek of via e-mail naar info@gemeentebeek.nl onder vermelding van het onderwerp.

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren terecht bij de heer H. Jorissen, tel. 046-4389286.